Αλμυρό κέικ με λιαστή ντομάτα και δυόσμο

Πρωτότυπη και αρωματική τυρόπιτα με 3 είδη τυριών.

Προετοιμασία 30′, Ψήσιμο 35′-45′

Υλικά (για 6 μερίδες)

230 γρ. αλεύρι σκληρό

110 γρ. βούτυρο

4 αβγά

250 γρ. φέτα, χοντροσπασμένη

250 γρ. μανούρι, χοντροκομμένο

300 γρ. κατίκι Δομοκού

100 γρ. γάλα

60 γρ. φρυγανιά τριμμένη

45 γρ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο

80 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε στο μίξερ το αλεύρι με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν (3-4 λεπτά). Προσθέτουμε τα αβγά και χαμηλώνουμε την ταχύτητα. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κατίκι Δομοκού. Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα. Ενσωματώνουμε τα υπόλοιπα τυριά, ανακατεύοντας απαλά, και στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα υλικά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε εκεί το μείγμα. Ψήνουμε για 35-45 λεπτά. Βυθίζουμε στο κέντρο του κέικ μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι. Αν βγουν στεγνά, χωρίς υπολείμματα νωπής ζύμης, το βγάζουμε από τον φούρνο, αλλιώς ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμη και ξαναδοκιμάζουμε. Ξεφορμάρουμε το κέικ πάνω σε μια σχάρα με ποδαράκι ώστε να κρυώσει ομοιόμορφα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.