Το vima.gr προτείνει για την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Ελληνικές ταινίες

«Νησος 2» ALPHA, 21.00

Η επιτυχία της ταινίας «Νήsos» του Χρήστου Δήμα είχε ως αποτέλεσμα μια μέτρια συνέχεια του Αντώνη Αγγελόπουλου που παρακολουθεί την εξέλιξη των ίδιων ηρώων που έχουν τα πρόσωπα των Βλαδίμηρου Κυριακίδη, Δημήτρη Τζουμάκη, Ελένης Καστάνη, Τάνιας Τρύπη κ.ά. (Ελλάδα, 2011, 100′)

«Πεθαίνω για σένα» STAR, 22.50

Μια «τυπική» ελληνική οικογένεια μπλέκεται στα δίχτυα του έρωτα. Ενα ερωτικό τρίγωνο, ίσως και τετράγωνο, αναστατώνει τα μέλη μιας οικογένειας με προβλήματα επικοινωνίας που κανένα «οικογενειακό… πακέτο» δεν μπορεί να λύσει. Κινηματογραφική προσαρμογή της θεατρικής επιτυχίας «Μαμά, μην τρέχεις» της Ελένης Ράντου, με πρωταγωνίστρια την ίδια δίπλα στους Σήφη Πολυζωίδη, Νεκτάριο Λουκιανό. Σκηνοθεσία: Νίκος Καραπαναγιώτης. (2009, 103′)

Ξένες ταινίες

«Νομοταγής πολίτης» (Law Abiding Citizen)

OPEN, 23.15

Το ερώτημα της ταινίας του Φ. Γκάρι Γκρέι είναι αν ένας άνθρωπος μπορεί από μόνος του να καταρρίψει ένα ολόκληρο σύστημα Δικαιοσύνης που χωλαίνει. O Τζέραρντ Μπάτλερ (και παραγωγός) θέλει να εκδικηθεί τη δολοφονία της γυναίκας και της κόρης του και για να τα καταφέρει ως και στη φυλακή θα μπει. Μέχρις ενός σημείου η ταινία τα πηγαίνει καλά. Από τη στιγμή όμως που αποκαλύπτεται η πραγματική ταυτότητα του εκδικητή το όλο θέμα μπαίνει στη σφαίρα της υπερβολής και τα βλήματα είναι άσφαιρα. (ΗΠΑ, 2009, 100′)

«Καρόλ Ματιέ» (Carole Matthieu) ΕΡΤ3, 23.45

Στην προσπάθειά της να προειδοποιήσει την εταιρεία της για τις ολέθριες συνέπειες της διαχείρισης του προσωπικού από τα υψηλά ιστάμενα στελέχη, μια γιατρός προκαλεί μια εκτός ελέγχου κατάσταση σε αυτό το σφιχτοδεμένο, επίκαιρο κοινωνικό θρίλερ του Λουί Ζιλιέν Πετί με πρωταγωνίστρια την Ιζαμπέλ Ατζανί. (Γαλλία, 2016, 86′)

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.