Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Μηνυτήρια αναφορά για τα επεισόδια

Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσε, το πρωί της Πέμπτης, η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία Ελλάδος, στρεφόμενη κατά παντός υπευθύνου

Mηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσε, το πρωί της Πέμπτης, η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία Ελλάδος, στρεφόμενη κατά παντός υπευθύνου.

Η Ομοσπονδία ζητεί να διερευνηθεί εάν έχουν διαπραχθεί αδικήματα, όπως – μεταξύ άλλων – αυτά της διέγερσης, πρόκλησης και προσφοράς για την εκτέλεση κακουργήματος, συμμορίας, παράνομης βίας, παράβασης καθήκοντος.

Στην αναφορά της, κάνει λόγο για ενορχηστρωμένο σχέδιο κατατρομοκράτησης, υποστηρίζοντας ότι η δράση των κουκουλοφόρων στο συλλαλητήριο της Κυριακής δεν ήταν τυχαία, αλλα ενταγμένη σε σχέδιο ανωμαλίας για να διαλυθεί η συγκέντρωση.

Η Συνομοσπονδία επιρρίπτει παράλληλα ευθύνες στην αστυνομία, υποστηρίζοντας ότι το επιχειρησαιακό της σχέδιο ήταν εντελώς εσφαλμένο, καθως άφησε τους κουκουλοφόρους να δράσουν ανεξέλεγκτα.

Η Συνομοσπονδία κατέθεσε αναφορά και στον αρχηγό της ΕΛΑΣ, ζητώντας να ληφθούν όλα τα μέτρα που θα διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των επόμενων συγκεντρώσεων.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.