Mimosa με μανταρίνι και δενδρολίβανο

Για να ξεκινήσει όμορφα η καινούργια χρονιά, μια παραλλαγή ενός από τα πιο κλασικά cocktails που συνοδεύουν ένα σωστό brunch. Αντικατέστησα τη σαμπάνια με το Amalia Brut, Κτήμα Τσελέπου, ένα αγαπητό αφρώδες κρασί, ιδιαίτερα αρωματικό καθώς περιέχει Μοσχοφίλερο.

ΥΛΙΚΑ (για 6-8 ποτά)
750 ml Amalia Brut
1 κουτ. γλυκού ξύσμα από μανταρίνι (κατά προτίμηση Χίου)
300 ml φρέσκο χυμό μανταρινιού (κατά προτίμηση Χίου)
1 κουτ. γλυκού λικέρ Grand Marnier
1/2 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο
Για τη διακόσμηση
επιπλέον κλωναράκια δενδρολίβανου (μόνο οι κορυφές),
φετούλες μανταρινιού

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα γυάλινο ή μεταλλικό μπολ (ή σέικερ) βάζουμε τον χυμό με το ξύσμα μανταρινιού, το μισό κλωναράκι δενδρολίβανου και το Grand Marnier. Τα ανακατεύουμε απαλά, το καλύπτουμε καλά με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο από την προηγούμενη ημέρα.
Για να σερβίρουμε τα ποτά θα χρειαστούμε ποτήρια σαμπάνιας. Σουρώνουμε το μείγμα μας σε μια κανάτα, γεμίζουμε με αυτό τα ποτήρια ως τη μέση περίπου και το υπόλοιπο ποτήρι το γεμίζουμε με τον αφρώδη οίνο, τον οποίο έχουμε παγώσει, επίσης, από την προηγούμενη στο ψυγείο.
Διακοσμούμε με μια λεπτοκομμένη φέτα μανταρινιού και μια μικρή κορυφή από δενδρολίβανο.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.