Nations League: Πώς διαμορφώνεται ο χάρτης της διοργάνωσης

Ποιες χώρες προβιβάζονται, ποιες υποβιβάζονται και ποιες θα διεκδικήσουν το έπαθλο των 7,5 εκατ. ευρώ στο νεοσύστατο Nations League

Στην League A του νεοσύστατου Nations League δεν υπάρχει προβιβασμός, αλλά πρόκριση στην τελική φάση. Οπότε Αγγλία, Ολλανδία, Πορτογαλία και Ελβετία, ως πρώτοι των τεσσάρων ομίλων, θα διεκδικήσουν 5-9 Ιουνίου το τρόπαιο, αλλά και το χρηματικό έπαθλο των 7,5 εκατ. ευρώ που προσφέρει η UEFA στο νικητή.

Η διοργάνωση της τελικής φάσης ανατέθηκε στην Πορτογαλία, ενώ πριμοδοτούνται όλες οι θέσεις (6,5 εκατ. ο φιναλίστ, 5,5 εκατ. ο 3ος, 4,5 εκατ. ο 4ος).

Από εκεί και πέρα, υποβιβάζονται από τη League A στη League B οι Γερμανία, Ισλανδία, Κροατία και Πολωνία, την ώρα που το αντίθετο δρομολόγιο θα κάνουν οι Δανία, Βοσνία, Ουκρανία, με μια ακόμα θέση να είναι προς διεκδίκηση.

Από την League B υποχωρούν στη League C οι Τουρκία, Βόρεια Ιρλανδία, Σλοβακία και Ιρλανδία, ενώ τη θέση τους θα πάρουν οι προβιβαζόμενες Φινλανδία, Νορβηγία με δύο θέσεις ακόμα να είναι ανοικτές.

Τέλος από τη League C πέφτουν στην τελευταία κατηγορία (League D) οι Εσθονία, Σλοβενία, Λιθουανία και μία ακόμα εκ των Κύπρου ή Μαυροβούνιου, ενώ… προαγωγή από την τελευταία τη τάξει κατηγορία στην αμέσως ανώτερη θα πάρουν οι Γεωργία, Λευκορωσία, ΠΓΔΜ, με μία ακόμα θέση να είναι υπό διεκδίκηση.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.