Μίνι μπέργκερ

Στο πάρτι, κεράστε τα στους γονείς και αντικαταστήστε τη σάλτσα μπίρας με κάποια άλλη, φτιαγμένη από απαλή μουστάρδα, μέλι και ελαιόλαδο, για τα παιδιά.

YΛΙΚΑ (για 8 μίνι μπέργκερ)

500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. κρύο νερό

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

8 φέτες τσένταρ

8 μίνι ψωμάκια για μπέργκερ

8 φύλλα μαρουλιού

1 μεσαία ντομάτα, σε ροδέλες

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΙΡΑΣ

½ φλ. μουστάρδα της αρεσκείας μας

1/4 φλ. μπίρα, κατά προτίμηση ξανθιά

1 κ.σ. ζάχαρη

1-2 κ.γ. αλάτι

EKTEΛΕΣΗ

Σε μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρύο νερό, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά ώσπου να ενωθούν τα υλικά. Μοιράζουμε τον κιμά σε 8 ίσα μέρη και πλάθουμε στρογγυλά μπιφτέκια πάχους 1,5 εκ.

Σε τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε τα μπιφτέκια, για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά. Λίγο προτού ψηθούν εντελώς, προσθέτουμε επάνω σε κάθε μπιφτέκι από 1 φέτα τσένταρ και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα.

Σάλτσα μπίρας: Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη μουστάρδα, την μπίρα, τη ζάχαρη και το αλάτι.

Σύνθεση: Ανοίγουμε τα ψωμάκια. Αλείφουμε τα κάτω μισά ψωμάκια με τη σάλτσα μπίρας. Βάζουμε επάνω από 1 φύλλο μαρουλιού, 1 ροδέλα ντομάτας και 1 μπιφτέκι. Κλείνουμε με τα υπόλοιπα μισά ψωμάκια και σερβίρουμε συνοδεύοντας με τηγανητές πατάτες.

 

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.