ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ

Αποχώρηση

Αποχώρηση

Τέλος εποχής για… δεύτερη φορά για το Νίκο Καραμούζη από τη Eurobank, ο οποίος αποχωρεί τον ερχόμενο Μάρτιο από την προεδρία της τράπεζας. Την απόφασή του ανακοίνωσε ο ίδιος στα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής. Οπως είπε, κατέληξε στη «δύσκολη απόφαση να ολοκληρώσω τον επαγγελματικό κύκλο ζωής μου στη Eurobank, γιατί επιθυμώ να αξιοποιήσω ενεργά το απόθεμα ενέργειας, εμπειρίας και δημιουργικότητας που διαθέτω και να επιδιώξω νέες επαγγελματικές προκλήσεις, λαμβάνοντας επίσης υπόψη μου την ανάγκη να διασφαλιστεί η λειτουργική συνοχή και η συνέχεια της Διοίκησης της τράπεζας». Εις το επανειδείν λοιπόν!

Δεν κρατούν κακία

Λίγες ημέρες πριν κατατεθεί το Μεσοπρόθεσμο στη Βουλή, το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο… μαρτύρησε τις βασικές του προβλέψεις για τα πρωτογενή πλεονάσματα «μαμούθ» δημοσιεύοντας την αξιολόγησή του.
Μάλιστα, υπήρξαν διαρροές από το υπουργείο Οικονομικών με αιχμές κατά του προέδρου του Συμβουλίου, καθηγητήΠαναγιώτη Κορλίραότι δενέλαβε υπ’ όψιν του τα σενάρια για την αξιοποίηση του δημοσιονομικού χώρου. Πάντως, φαίνεται πως στο υπουργείο δεν το κρατούν μανιάτικο. Ετσι υπεγράφη η απόφαση για να λάβει το Δημοσιονομικό Συμβούλιο τις δύο δόσεις για την επιχορήγηση του τρέχοντος έτους. Συνολικά θα εκταμιευθούν 550.000 ευρώ. Δεν τα λες και λίγα.

Μπαταχτσής

Η δεινή οικονομική κατάστασηστην οποία έχουν περιέλθει τα Ελληνικά Ταχυδρομεία είναι γνωστή. Αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι πωςυπάρχουν οφειλές από υπουργεία οι οποίες έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες εδώ και μία πενταετία. Τοπλέον παράδοξο είναι ότι ακόμη και το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο κάθε χρόνο διαχειρίζεται δισεκατομμύρια, χρωστάει στα ΕΛΤΑ. Βέβαια ο Ευκλείδης Τσακαλώτος (σκίτσο) άρχισε να πληρώνει δίνοντας 327.000 ευρώ για «κάλυψη δαπάνης παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών για τα έτη 2013 και 2014».Και το ερώτημα είναι: τόσα χρόνια γιατί δεν πλήρωνε;

€11 εκατ. για το ΚΑΛΟ

Εντός των επόμενων εβδομάδων θα τρέξει σε όλη την Ελλάδα η δράση για τη δημιουργία Κέντρων Στήριξης της Κοινωνικής Οικονομίας σε όλη τη χώρα, προϋπολογισμού 11 εκατ. ευρώ σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου. Επιπλέον θα χρηματοδοτηθούν υφιστάμενοι και νέοι φορείς ΚΑΛΟ με ποσά από 10.000 έως 150.000 ευρώ και συνολικό προϋπολογισμό 40 εκατ. ευρώ.

Ειδική αποστολή

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης αναλαμβάνει ειδική αποστολή εν όψει του τέλους του Μνημονίου. Ο κ. Χαρίτσης θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στο Greek Investment Roadshow 2018 που θα πραγματοποιηθεί σε Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον και Σικάγο στο διάστημα 18-23 Ιουνίου.
ΕΥΔΑΠ Νήσων
Με αφορμή ρεπορτάζ στην Ανάπτυξη της περασμένης Κυριακής για το πώς η αφαλάτωση από ιδιωτικές εταιρείες κατάφερε να «ξεδιψάσει» τα νησιά, φίλος της στήλης μάς θύμισε την ίδρυση της ΕΥΔΑΠ Νήσων το μακρινό 2011 με αντικείμενο τη διαχείριση υποδομών νερού στα νησιά. Αρχικός στόχος της εταιρείας ήταν να έχει τον ρόλο τεχνικού συμβούλου στις δημοτικές αρχές προκειμένου οι ΟΤΑ να διαχειριστούν υποδομές. Απώτερος σκοπός βεβαίως ήταν να αναλάβει η ίδια τη διαχείριση των υποδομών και να μπει σφήνα στους νερουλάδες με τα καράβια και στους ιδιώτες των αφαλατώσεων. Δυστυχώς, όμως, το έργο της εταιρείας παραμένει ιδιαίτερα φτωχό αν όχι ανύπαρκτο.

Στην Κρήτη


Επιχειρηματίες του τουρισμού θα συναντήσουν στην Κρήτη τις επόμενες ημέρες η Φωτεινή Ιωάννου, επικεφαλής του corporate και investment banking της Τράπεζας Πειραιώς και οι βοηθοί γενικοί διευθυντές Θάνος Βλαχόπουλος και Χρυσούλα Κουτούδη.
Η Πειραιώς έχει την ισχυρότερη παρουσία στον τουρισμό κλάδο τον οποίο έχει χρηματοδοτήσει με 2,8 δισ.ευρώ και στηρίζει με νέα πακέτα προιόντων και υπηρεσιών.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.