Νέος εκδότης για τους New York Times

Από την 1η Ιανουαρίου του 2018 τα ηνία της εφημερίδας New York Times αναλαμβάνει ο γιος του σημερινού εκδότη Αρθουρ Οκς Σουλτζμπέργκερ, ο Αρθουρ Γκρεγκ, ο οποίος είναι 37 ετών.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της εφημερίδας ενέκρινε την διαδοχή σε συνεδρίασή του την περασμένη Τετάρτη. Ο πατέρας Σουλτζμπέργκερ, που είναι 66 ετών, θα παραμείνει πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας.
«Από την πρώτη Ιανουαρίου το τιμόνι της εφημερίδας αναλαμβάνει ο Αρθουρ Γκρεγκ» σημείωσε ο μπαμπάς Σουλτζμπέργκερ σε επιστολή του προς τους εργαζόμενους στην εφημερίδα.
Ο νεαρός Αρθουρ Γκρεγκ θα είναι o έκτος γόνος της οικογένειας που αναλαμβάνει τον ρόλο του εκδότη από το 1896, οπότε ο πρόγονός του Αντολφ Οκς αγόρασε την εφημερίδα.
Ο Αρθουρ Γκρεγκ αναλαμβάνει το πόστο του σε μια εποχή δύσκολη όχι μόνο για την συγκεκριμένη εφημερίδα, αλλά για ολόκληρο τον παραδοσιακό Τύπο, που βρίσκεται στο στόχαστρο του προέδρου Τραμπ. Πάντως ο πατέρας του κατάφερε να διασώσει την εφημερίδα από την οικονομική κρίση που ξέσπασε το 2008 και η οποία ευθύνεται για δεκάδες λουκέτα σε άλλα μέσα ενημέρωσης.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.