Volvo: Ενα SUV για κάθε ανάγκη

Το νέο Volvo XC60 ενισχύει την ήδη δυναμική εικόνα της σουηδικής φίρμας στην κατηγορία των μικρών SUV. Το XC40 είναι προ των πυλών ενώ το XC90 καταγράφει μια εξαιρετική πορεία, με όπλο τα τελειοποιημένα μοτέρ και το τεχνολογικό του οπλοστάσιο.

Το νέο Volvo XC60 ενισχύει την ήδη δυναμική εικόνα της σουηδικής φίρμας στην κατηγορία των μικρών SUV. Το XC40 είναι προ των πυλών ενώ το XC90 καταγράφει μια εξαιρετική πορεία, με όπλο τα τελειοποιημένα μοτέρ και το τεχνολογικό του οπλοστάσιο.
Σαφώς, το δυνατό χαρτί των Σουηδών είναι το XC60 που ήδη έκανε την εμφάνισή του στην ελληνική αγορά. Επιγραμματικά αναφέρουμε ότι οι τιμές του XC60, το οποίο διατίθεται αποκλειστικά σε τετρακίνητες (AWD) εκδόσεις, ξεκινούν από €53.490, τόσο για την πετρελαιοκίνητη D4 έκδοση των 190 ίππων όσο και για τη βενζινοκίνητη T5, έκδοση των 254 ίππων.
Στον εξοπλισμό του ξεχωρίζουμε, μεταξύ άλλων, το πρωτοποριακό σύστημα αποφυγής συγκρούσεων City Safety που προσφέρεται στον βασικό εξοπλισμό του και συνοδεύεται από ενεργή υποβοήθηση τιμονιού προκειμένου να βοηθήσει τον οδηγό να αποφύγει άλλο όχημα, δικυκλιστές, πεζούς, μεγάλα ζώα ή ένα εμπόδιο που βρίσκεται μπροστά του και παράλληλα προετοιμάζει τις ζώνες ασφαλείας και τα φρένα για αυτόματη πέδηση αν ο οδηγός δεν αντιδράσει εγκαίρως.
«Απειροι» συνδυασμοί
Επόμενο όπλο στην κατηγορία των μικρών crossover αυτή τη φορά –και όπως προβλέπει πιστά το στρατηγικό σχέδιο της φίρμας –είναι η αποκάλυψη του XC40, του νέου της μικρού SUV, το οποίο θα ανοίξει και άλλο την παλέτα των επιλογών σε μια κατηγορία που μοιάζει να έχει «άπειρους» συνδυασμούς σε κινητήρες και εξοπλισμούς. Οπως ανέφερε ο Τόμας Ινγκενλατ (Thomas Ingenlath), επικεφαλής σχεδιασμού της Volvo Cars: «Θέλαμε το XC40 να είναι ένα φρέσκο, δημιουργικό και ξεχωριστό μέλος στην γκάμα της Volvo, δίνοντας τη δυνατότητα στους οδηγούς να εκφράσουν την προσωπικότητά τους μέσα από το αυτοκίνητό τους. Οι οδηγοί του XC40 ενδιαφέρονται για τη μόδα, το design και την ποπ κουλτούρα, και συχνά ζουν σε μεγάλες πόλεις που σφύζουν από ζωή. Θέλουν ένα αυτοκίνητο που αντανακλά την προσωπικότητά τους. Το XC40 είναι αυτό ακριβώς το αυτοκίνητο»!
H Volvo είναι ιδιαίτερα υπερήφανη και για την εμπορική πορεία του XC90 στην ελληνική αγορά. Το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς το XC90 κατέγραψε 98 ταξινομήσεις που του χαρίζουν μερίδιο 41,5% στην κατηγορία του.

Νέες τεχνολογίες
Η ναυαρχίδα στην κατηγορία των SUV –διατίθεται αποκλειστικά με δίλιτρους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, με επίπεδα ισχύος από 190 έως 421 ίππους –φέρει νέες τεχνολογίες άνεσης και ασφάλειας, όπως το Oncoming Lane Mitigation (Σύστημα Αποφυγής Οδήγησης στο Αντίθετο Ρεύμα), την ενεργή υποβοήθηση τιμονιού όπως αυτή εφαρμόζεται και στη νέα γενιά του BLIS, του γνωστού συστήματος επιτήρησης τυφλών σημείων, με στόχο να μειωθεί το ενδεχόμενο συγκρούσεων σε περιπτώσεις αλλαγής λωρίδας και το Pilot Assist, το προηγμένο σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης της Volvo.
Επίσης στο νέο XC90 έχει γίνει αναβάθμιση στο λογισμικό του Sensus, με νέα διαμόρφωση της οθόνης αφής στην κεντρική κονσόλα, με καλύτερα γραφικά, περισσότερο χρώμα και βελτιωμένη λειτουργικότητα. Οι προτεινόμενες τιμές λιανικής ξεκινούν από τα 69.970 ευρώ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.