Mπιφτέκια με μοσχαρίσιο κιμά

Η μαντζουράνα είναι συγγενική της ρίγανης και ταιριάζει όπως και εκείνη σε κεφτέδες και μπιφτέκια, κρέατα, σάλτσες, πατάτες και ψάρια

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

150 ml ελαιόλαδο

2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, χωρίς λίπος

250 γρ. μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένο σε νερό και στραγγισμένο

1 ντομάτα, ξεφλουδισμένη και τριμμένη

1 κ.σ. φρέσκια μαντζουράνα, ψιλοκομμένη

2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 αβγό

½ κ.γ. ξύσμα λάιμ, ακέρωτου

½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού, ακέρωτου

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε ώσπου να μαλακώσουν, για περίπου 5 -7 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν όπως είναι με το λάδι.

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά (μαζί με τα κρεμμύδια και το λάδι) και ζυμώνουμε καλά. Αν ο κιμάς είναι σφιχτός, προσθέτουμε ελάχιστο νερό από τη βρύση. Βάζουμε το μείγμα για 1-2 ώρες στο ψυγείο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250°C στον αέρα. Πλάθουμε σε μπιφτέκια των περίπου 200 γρ. το καθένα, τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για 10 λεπτά από την κάθε πλευρά. Εναλλακτικά, τα ψήνουμε στο γκριλ.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.