ΕΛΑΣ : Τα κλεμμένα ενδοσκόπια έγιναν «φυσητήρες» κοκαΐνης!

Μπορεί ένα ηλεκτρονικό ενδοσκόπιο να χρησιμοποιείται ως …φυσητήρας , ως σωληνάκι λαδιού στα αυτοκίνητα ή σαν «καλαμάκι» που …τσιμπολογά, μεταφέρει και εναποθέτει ναρκωτικά; Μπορεί τα καρτέλ των ναρκωτικών και οι διάδοχοι του Πάμπλο Εσκομπάρ στην Κολομβία να διαθέτουν συγκροτημένο Ακτινολογικό αλλά και Γαστρεντερολογικό Τμήμα προκειμένου, υποτίθεται, να εξετάζουν μαζικά το στομάχι ή άλλα ζωτικά όργανα «πονηρών» συνεργατών τους;

Τα …δραματικά αυτά ερωτήματα εγείρονται ύστερα από αναφορές –σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις- στελεχών της ΕΛ.ΑΣ σχετικά με την λόγο που υπήρχε κλοπή από ελληνικά αλλά και ευρωπαϊκά νοσοκομεία, των ενδοσκοπίων και άλλων ιατρικών μηχανημάτων. Οι ιατρικές συσκευές μεταφέρονταν στην Κολομβία με «άγνωστους παραλήπτες».

Η σύγκρουση με την κοινή λογική

Προκειμένου λοιπόν να εξηγηθεί αυτό το περίεργο «λαθρεμπόριο» τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ υποστήριξαν ότι διαθέτουν πληροφορίες πω ςαυτό έγινε «προκειμένου στις χώρες της Λατινικής Αμερικής να τοποθετούν ναρκωτικά στα στομάχια των ατόμων που επρόκειτο να τα μεταφέρουν ώστε να μην εντοπιστούν στους έλεγχους». Κι ως δεύτερο ενδεχόμενο αναφέρθηκε ότι «τα ενδοσκόπια χρησίμευαν για να ελέγχουν διακινητές που μεταφέρουν ναρκωτικά στα στομάχια τους ή σε άλλα …ζωτικά όργανα, κρυφά από τα αφεντικά τους». Κι αυτές οι εκμυστηρεύσεις προσέδωσαν δραματικούς τόνους στην εξιχνίαση της υπόθεσης με τα «αδίστακτα κολομβιανά καρτέλ».

Πρόκειται ασφαλώς για την πλέον αδυσώπητη σύγκρουση της ΕΛ.ΑΣ με την …κοινή λογική!

Κι αυτό όχι μόνο γιατί μία στοιχειώδης ανάγνωση σε δεκάδες ΜΜΕ της νοτίου Αμερικής θα οδηγούσε στην διαπίστωση ότι εκεί παρατηρείται -την τελευταία 15ετία- εκτεταμένη «μαύρη αγορά» ιατρικών συσκευών με πελάτες ιδιωτικές κλινικές, πολλούς ιδιώτες γιατρούς κλ.π. Υπήρχαν μάλιστα πολύχρονες προσπάθειες κρατικών φορέων ώστε να σταματήσει αυτή η μαύρη αγορά και να αποθαρρυνθούν οι υποψήφιοι πελάτες από τον ιατρικό χώρο.

Ομως και οι δύο εκδοχές της ΕΛ,ΑΣ περί της «χρήσης» των ενδοσκοπίων οδηγούν σε …παραλογισμό. Είναι παγκοσμίως γνωστό ότι οι διακινητές ναρκωτικών μεταφέρουν κοκαΐνη στα στομάχια τους, την οποία συσκευάζουν, προηγουμένως, σε σακουλάκια και ακολούθως καταπίνουν!

Το ενδοσκόπιο διαθέτει ειδικό εξοπλισμό, με κάμερα, για να δίνει εικόνα από το πεπτικό σύστημα και άλλα όργανα αι βέβαια δεν έχει τη δυνατότητα να …μεταφέρει χύδην και να εναποθέτει ναρκωτικά στο στομάχι σαν να είναι τσιμπιδάκι ή «σωλήνας».

Και η άλλη «εξήγηση» της ΕΛ.ΑΣ παρουσιάζει ορισμένα …μικροπροβλήματα.

Είναι δυνατόν για μερικούς «άπιστους» στα καρτέλ μεταφορείς κοκαΐνης, να κλέβονται μαζικά εκατοντάδες ενδοσκόπια μέχρι κι από την Τσεχία, την Λιθουανία, το Λουξεμβούργο και δεκάδες άλλες χώρες σε απόσταση δεκάδων χιλιάδων χιλιομέτρων από την Κολομβία; Πόσοι επιτέλους είναι αυτοί που προσπαθούν να ξεγελάσουν τους αδίστακτους βαρόνους που έχουν οδηγήσει σε αυτή την παγκόσμια επιχείρηση κλοπής ιατρικών μηχανημάτων; Πόσα λεφτά χάνει το καρτέλ από τα σακουλάκια κοκαΐνης στα στομάχια των «προδοτών» ώστε να θεωρεί οικονομικά πιο πρόσφορο να οργανώσει πολυήμερες αποστολές συνεργατών του σε όλο τον κόσμο για να κλέψει ενδοσκόπια; Και οι πονηροί διακινητές ηρωίνης γιατί να κρύβουν μόνο στα στομάχια τους ναρκωτικά και να μην χρησιμοποιούν άλλες κρύπτες; Και, τέλος, γιατί αυτοί οι πλεονέκτες, ωφελιμιστές και τσιγκούνηδες «βαρόνοι» που έχουν έσοδα δεκάδων δις δολαρίων από την διακίνηση κοκαΐνης να οργανώνουν τέτοιες επιχειρήσεις και να μην δώσουν μερικά, γι αυτούς, δολάρια να αγοράσουν κανονικά τις ιατρικές συσκευές;

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.