Καραμανλής πάντων των βουλευτών

Η σκηνή που θα σας περιγράψω έλαβε χώρα στο εντευκτήριο βουλευτών, λίγη ώρα πριν από την ψηφοφορία για το

Η σκηνή που θα σας περιγράψω έλαβε χώρα στο εντευκτήριο βουλευτών, λίγη ώρα πριν από την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα και τα αντίμετρα και την ώρα που βρισκόταν στο βήμα ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας. Ηταν η στιγμή που ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής (φωτογραφία) αποφάσισε να έρθει σε επαφή με τους βουλευτές. Διέσχισε την αίθουσα, αμέσως μόλις τον αντελήφθησαν οι καραμανλικοί βουλευτές άφησαν συζητήσεις, φραπέδες και… φωτογραφήσεις με το κινητό και έτρεξαν πίσω από τον κ. Καραμανλή. Νόμιζαν ότι κάτι θα έλεγε για τη συζήτηση και γιατί όχι για το πολυνομοσχέδιο. Αλλά (πάλι) γελάστηκαν…
Σβήσε τη φωτογραφία…

Ο πρώην πρωθυπουργός επέλεξε μια παρέα καραμανλικών βουλευτών που κάθονταν στο βάθος της αίθουσας και πήγε και κάθισε ανάμεσά τους. Αμέσως μαζεύτηκαν επάνω από το κεφάλι του οι υπόλοιποι και του έκαναν τις συνηθισμένες φιλοφρονήσεις. Ο πρόεδρος όμως, όπως και αυτός το συνηθίζει, δεν μιλούσε, παρά μόνο χαιρετούσε και χαμογελούσε. Εκανε τράκα ένα τσιγάρο, κάποιος πήγε να τον φωτογραφίσει με το τσιγάρο στο στόμα, αλλά θύμωσε: «Σβήσε τώρα τη φωτογραφία» του είπε, πράγμα που ο επίδοξος φωτορεπόρτερ έπραξε αμέσως. Οι βουλευτές τον ρώτησαν εάν ήθελε κάτι να τον κεράσουν, πλην όμως αυτός αρνήθηκε ευγενικά. Κάθισε εκεί για λίγη ώρα και μετακινήθηκε σε όλο το τραπέζι με άλλους βουλευτές (και πολιτευτές) της ΝΔ. Αλλά εκεί συνέβη το εξής απρόοπτο…


Οταν ο Καμμένος συνάντησε τον Καραμανλή

Είδε να έρχεται προς το μέρος του ο Πάνος Καμμένος. Εδώ να ανοίξω μια παρένθεση και να σας πω ότι ο κ. Καμμένος χρησιμοποιεί στις εισόδους και στις εξόδους του στη Βουλή το εντευκτήριο βουλευτών γιατί βολεύει. Πρώτον, στο προαύλιο παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους ο Πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Βουλής και οι υπουργοί (καμιά φορά και οι αντιπρόεδροι της Βουλής) και, δεύτερον, αποφεύγει την κύρια είσοδο του Κοινοβουλίου και τις ενοχλητικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Μόλις όμως αντελήφθη ο κ. Καραμανλής την παρουσία του κ. Καμμένου, και μάλιστα να έρχεται κατ’ ευθείαν προς αυτόν, έκανε ένα μορφασμό αποδοκιμασίας αλλά δεν μετακινήθηκε από τη θέση του. Ο κ. Καμμένος ήταν όμως γρήγορος, έφθασε μπροστά του, αγνόησε τους υπόλοιπους βουλευτές που ήταν γύρω, έκανε ένα είδος… υπόκλισης και τον χαιρέτησε με τη φράση: «Τα σέβη μου, κύριε πρόεδρε». Δεν θα έμενε περισσότερο εκεί εάν ένας από την παρέα αυτή (όχι βουλευτής) που διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον κ. Καμμένο ήθελε κουβέντα μαζί του: «Πάνο, εγώ θα σε φέρω πάλι πίσω στη ΝΔ. Τώρα σε θέλουμε δίπλα στον Τσίπρα, να τον στηρίζεις. Οταν θα σε έχουμε ανάγκη θα σε αποσύρουμε και θα πέσει η κυβέρνηση» του είπε γελώντας. Ο κ. Καμμένος γέλασε κι αυτός και απομακρύνθηκε. Πού πήγε όμως; Σε ένα άλλο διπλανό πηγαδάκι πάλι «γαλάζιων» βουλευτών, ανάμεσά τους και η Μαρία Αντωνίου (Καστοριάς): «Πάνο, αδυνάτισες, πώς τα κατάφερες;» του είπε θέλοντας να πιάσει συζήτηση μαζί του. Ο κ. Καμμένος άλλο που δεν ήθελε να εμφανίζεται ανάμεσα σε καραμανλικούς βουλευτές και αποκάλυψε ότι έχασε έξι κιλά. Εως εκείνη τη στιγμή, ουδείς τόλμησε να του πει για το περίφημο πάρτι (που αποκάλυψε ο ΒΗΜΑτοδότης), αυτό με τον Στ. Γονίδη, την ορχήστρα κ.τ.λ.
nnn
Τόλμησαν όμως ορισμένοι δημοσιογράφοι που καραδοκούσαν. Σε έναν μάλιστα έκανε και παρατήρηση λέγοντάς του ότι έγραψε πως το πάρτι έγινε στο σπίτι του στη Γλυφάδα ενώ το σπίτι του είναι στη Βούλα. Στη Γλυφάδα είναι το πατρικό του σπίτι και πέραν τούτου ουδέν.
«Surviror» και πολυνομοσχέδιο

Και κάτι άλλο από τη συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο. Πολλοί ήταν αυτοί που υποστήριξαν ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μίλησε ενωρίτερα, γιατί δεν θέλησε να πέσει η ομιλία του επάνω στο… «Surviror» και έτσι θα έχανε θεαματικότητα. Αλλωστε και ο Ευ. Τσακαλώτος το είπε στην ομιλία του ότι κανένας δεν παρακολουθεί Βουλή αφού εννέα στους δέκα έβλεπαν εκείνη την ώρα το δημοφιλές αυτό ριάλιτι. Πρόσεξα πάντως ότι ουδείς βουλευτής ενδιαφέρθηκε την Πέμπτη το βράδυ για το «Surviror». Ολες οι τηλεοράσεις έδειχναν τη συζήτηση στη Βουλή και κανένας δεν τόλμησε να αλλάξει κανάλι.


Η βοήθεια ήρθε από την Αχτσιόγλου

Ηταν ενοχλημένος και το έδειξε ο Αλέξης Τσίπρας, επειδή ο Κυρ. Μητσοτάκης ετοίμασε και εκφώνησε δευτερολογία, ενώ αυτός δεν την είχε έτοιμη. Και θέλησε, όπως είπε, να κάνει τη δευτερολογία του εκτός χειρογράφου. Τι είχε όμως προηγηθεί; Την ώρα που μιλούσε ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Τσίπρας κρατούσε στο ένα του χέρι το κινητό και στο άλλο ένα στιλό γράφοντας τις απαραίτητες παρατηρήσεις. Δίπλα του καθόταν ο Ευ. Τσακαλώτος. Ξαφνικά του κάνει νόημα να φύγει και έφερε δίπλα του την υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου. Ο Ευκλείδης πειθάρχησε. Η κυρία Αχτσιόγλου αμέσως δίνει το κινητό της στον κ. Τσίπρα. Ο Πρωθυπουργός διάβασε προσεκτικά ένα μήνυμα, κράτησε σημειώσεις και εν συνεχεία σηκώθηκε να απαντήσει στον κ. Μητσοτάκη. Δεν γνωρίζω τι στοιχεία έδωσε η υπουργός με το κινητό της στον Πρωθυπουργό, αλλά φαινόταν ικανοποιημένη όταν τα άκουγε να τα ξεδιπλώνει από το βήμα της Βουλής ο κ. Τσίπρας.

HeliosPlus

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.