Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ Χορτοφαγική µαγειρίτσα µε µανιτάρια

ΥΛΙΚΑ (για 10 άτοµα)

2 ξερά κρεµµύδια, ψιλοκοµµένα

150 ml έ.π. ελαιόλαδο

200 γρ. µανιτάρια κανθαρέλες

200 γρ. µανιτάρια shiitake, σε κοµµάτια

50 γρ. µανιτάρια πορτσίνι, αποξηραµένα και µουλιασµένα σε καυτό νερό

500 γρ. µανιτάρια πορτοµπέλο, σε µικρά κοµµάτια

100 ml λευκό κρασί

10 φρέσκα κρεµµυδάκια, σε λεπτές ροδέλες

2 µαρούλια, ψιλοκοµµένα

400 γρ. αντίδια, ψιλοκοµµένα

100 γρ. ρύζι γλασέ, πλυµένο

αλάτι και πιπέρι

1 µατσάκι άνηθο, ψιλοκοµµένο

1 µατσάκι µάραθο, ψιλοκοµµένο

χυµός από 2 λεµόνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε µεγάλη κατσαρόλα,σε µέτρια φωτιά, σοτάρουµε τα ξερά κρεµµύδια στο ελαιόλαδο, µέχρι να µαραθούν. Προσθέτουµε τα µανιτάρια και ανακατεύουµε ελαφρά. Σβήνουµε µε το κρασί και ρίχνουµε ½ φλιτζάνι ζεστό νερό.

Προσθέτουµε τα φρέσκα κρεµµυδάκια, τα µαρούλια, τα αντίδια και το ρύζι, αλατοπιπερώνουµε και τα αφήνουµε να σιγοβράσουν για περίπου 1 ώρα.

Λίγο πριν από το τέλος, προσθέτουµε τον άνηθο και τον µάραθο και ελέγχουµε το αλάτι και το πιπέρι. Στο τέλος ρίχνουµε τον χυµό των λεµονιών, ανακατεύουµε και σερβίρουµε.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.