Κουρουμπλής: Ο ανταγωνισμός να μην αγνοεί τα δικαιώματα των εργαζομένων

«Θέλουμε πραγματικούς κανόνες ανταγωνισμού σε όλο τον κόσμο, για όλο τον κόσμο που να αφορούν και μικρούς και μεγάλους. Ο ανταγωνισμός όμως, θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη του τις δυνατότητες μείωσης του κόστους, σε όποιους

«Θέλουμε πραγματικούς κανόνες ανταγωνισμού σε όλο τον κόσμο, για όλο τον κόσμο που να αφορούν και μικρούς και μεγάλους. Ο ανταγωνισμός όμως, θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη του τις δυνατότητες μείωσης του κόστους, σε όποιους τομείς δραστηριότητας του πλοίου, αλλά και να μην αγνοεί τα δικαιώματα των εργαζομένων» επεσήμανε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά την παρέμβαση του στο Συμβούλιο Υπουργών στη Βαλέτα στη Μάλτα.

Ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε στην προσήλωση της Ελλάδας στην πολιτική του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, αλλά και την ανάγκη η Ευρώπη να προσαρμοστεί σε νέες πολιτικές για την προστασία του περιβάλλοντος.
Οπως είπε «η συμμετοχή της Ναυτιλίας στην επιβάρυνση του περιβάλλοντος περιορίζεται στο 2,5%, σε σχέση με άλλους τομείς δραστηριότητας». Τόνισε επίσης ότι η Ευρώπη «οφείλει να μην αγνοεί μια πραγματικότητα που έχει να κάνει με τις κλιματικές αλλαγές. Κλιματικές αλλαγές που φαίνεται ότι πρωτίστως θα επηρεάσουν τα κράτη της Μεσογείου».
Και πρόσθεσε ότι: «Πιστεύω λοιπόν ότι στα πλαίσια των διεθνών συμβάσεων του ΙΜΟ, που θεωρώ ότι είναι επαρκείς σε συνδυασμό και με την στρατηγική του διεθνούς οργανισμού, τα κράτη –μέλη –σε διοικητικό επίπεδο – αλλά και η βιομηχανία θα πρέπει να ανταποκριθούν σ’ αυτό το αίτημα, ώστε, πάντα στα πλαίσια αυτού του στρατηγικού χρονοδιαγράμματος, να μπορέσει η Επιτροπή του ΙΜΟ να προετοιμαστεί για τους κανόνες που πρέπει να επιβληθούν. Επίσης θεωρώ ότι η ΕΕ θα πρέπει να προχωρήσει στα πλαίσια του στρατηγικού αυτού σχεδίου του ΙΜΟ, για να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις μιας νέας πολιτικής πάνω στα ζητήματα του περιβάλλοντος».
Ο υπουργός Ναυτιλίας θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου το πρωί της Παρασκευής για τα αποτελέσματα της Διυπουργικής Συνόδου στη Βαλέτα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.