ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ

Πιστός στις... προεκλογικές του δεσμεύσεις ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών Νίκος Καραμούζης (σκίτσο) ξεκίνησε άμεσα τις αλλαγές για την αναβάθμισή της.

Αλλαγές…
Πιστός στις… προεκλογικές του δεσμεύσεις ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών Νίκος Καραμούζης (σκίτσο) ξεκίνησε άμεσα τις αλλαγές για την αναβάθμισή της.

– Πρώτη σημαντική απόφαση η συγκρότηση δύο νέων συντονιστικών επιτροπών για την προώθηση του έργου της Ενωσης.
-Η πρώτη θα ασχολείται με τη διαχείριση προβληματικών δανείων και θα έχει πρόεδρο τον Θεόδωρο Καλαντώνη, αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank Ergasias.
– Η δεύτερη θα συντονίζει τους επικεφαλής οικονομικής διαχείρισης (Chief Financial Officers – CFOs) των τραπεζών και θα έχει πρόεδρο τον Βασίλη Ψάλτη, γενικό διευθυντή και CFO της Alpha Bank.

…forum…
Αποφασίστηκε επίσης η σύσταση ενός διατραπεζικού forum διαχείρισης προβληματικών δανείων, πρόεδρος του οποίου αναλαμβάνει ο Σπύρος Παπασπύρου, ανώτερος γενικός διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς.
-Στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΕΤ, πρόεδρος της οποίας παραμένει ο κ. Παπασπύρου, αντιπρόεδρος ορίστηκε ομόφωνα η Νέλλη Τζάκου-Λαμπροπούλου, γενική διευθύντρια της Εθνικής Τράπεζας.
-Τέλος, στη Συντονιστική Επιτροπή Αγορών και Κεφαλαίων πρόεδρος και αντιπρόεδρος παραμένουν, αντίστοιχα, οι Αρτέμης Θεοδωρίδης, γενικός διευθυντής της Alpha Bank, και Nτίνος Κάμαρης, Head of Global Markets & Treasurer της HSBC.
…και αποχώρηση
Η Ενωση θα έχει και μία αποχώρηση. Αυτήν του επί 16 χρόνια γενικού της γραμματέα Χρήστου Γκόρτσου, ο οποίος αναμένεται να υποβάλει την παραίτησή του το επόμενο διάστημα, αφήνοντας το πόστο του την 1η Μαρτίου. Οπως λέει ο ίδιος στους συνομιλητές του, «ήλθε η ώρα ο καθηγητής να επικεντρωθεί στην έρευνα».
Σύσταση
Τιμή-στόχο τα 8,7 ευρώ από 6 ευρώ για τη μετοχή της Μυτιληναίος και σύσταση «αγορά» προτείνει η Citi στην πρώτη της έκθεση για τον όμιλο μετά τον εταιρικό μετασχηματισμό.
-Η έκθεση τηςCitiαναφέρει ότι με την ολοκλήρωση της διαδικασίας συγχώνευσης ευνοούνται όλοι οι μέτοχοι, καθώς βελτιώνεται η αποτίμηση της νέας εταιρείας, η οποία αναμένεται στα 1,26 δισ.ευρώ.
-Παράλληλα, ο οίκος προβλέπει τη δημιουργία ισχυρών ταμειακών ροών που αναμένεται να οδηγήσουν σε δραστική μείωση του καθαρού δανεισμού και να δώσουν την δυνατότητα για πληρωμή υψηλών μερισμάτων.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.