Βρετανική τράπεζα «πάγωσε» τους λογαριασμούς του Russia Today

Η βρετανική τράπεζα NatWest «πάγωσε» τους λογαριασμούς του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Ρωσίας Russia Today ανακοίνωσε η διευθύντρια σύνταξης του RT, η οποία στον λογαριασμό της στο Twitter κατήγγειλε παραβίαση του δικαιώματος της ελευθερίας της έκφρασης.

Η βρετανική τράπεζα NatWest «πάγωσε» τους λογαριασμούς του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Ρωσίας Russia Today ανακοίνωσε η διευθύντρια σύνταξης του RT.

H Μαργκαρίτα Σιμόνιαν έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter: «Κλείσαμε όλους τους λογαριασμούς μας στη Βρετανία. «Η απόφαση δεν υπόκειται σε αναθεώρηση»». Και συμπλήρωσε -ειρωνικά: «Δοξάστε την ελευθερία της έκφρασης».

Σύμφωνα με το Russia Today, η τράπεζα δεν έδωσε εξήγηση για την απόφασή της. Σύμφωνα με το RT, όλη η Royal Bank of Scotland -τμήμα της οποίας είναι η NatWest- αρνείται να εξυπηρετήσει το Russia Today.

Ο ρωσικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας αναφέρει ότι η τράπεζα έστειλε επιστολή στα γραφεία του Russia Today στο Λονδίνο και ανέφεραν μεταξύ άλλων: «Πρόσφατα κάναμε μια αναθεώρηση των τραπεζικών ρυθμίσεων μαζί σας και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι δεν θα σας παρέχουμε πλέον αυτές τις υπηρεσίες».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.