Εν αναμονή υπογραφής του μνημονίου διάσωσης της Μαρινόπουλος

Υπογράφεται σήμερα εκτός απροοόπτου η τρίμερης συμφωνία μεταξύ των τραπεζών, της Μαρινόπουλος ΑΕ και της Ι. & Σ. Σκλαβενίτης ΑΕΕ για την μεταβίβαση της πρώτης στην δεύτερη.

Αναμένεται η υπογραφή της τριμερούς συμφωνίας μεταξύ των τραπεζών, της Μαρινόπουλος ΑΕ και της Ι. & Σ. Σκλαβενίτης ΑΕΕ για την μεταβίβαση της πρώτης στην δεύτερη.

Αμέσως μετά την υπογραφή πρόκειται να εκταμιευθεί η προχρηματοδότηση των 80 εκατ. Ευρώ προκειμένου να πληρωθούν οι μισθοί των εργαζομένων και τα μισθώματα των ακινήτων.

Παράλληλα θα αρχίσουν να τοποθετούνται μικρές -ακόμη- ποσότητες εμπορευμάτων στα ράφια και στα ψυγεία των καταστημάτων της Μαρινόπουλος, έτσι ώστε αυτά να παραμείνουν εν λειτουργία.

Επόμενη φάση της μεγαλύτερης συμφωνίας των τελευταίων χρόνων είναι η εκδίκαση της υπόθεσης στις 21 Σεπτεμβριου, καθώς και η συγκέντρωση του 60% των προμηθευτων, το οποίο θα συμφωνήσει με το κούρεμα των οφειλών.

Σύμφωνα με πληροφορίες καταβάλλονται προσπάθειες ώστε οφειλές ύψους ως 150.000-200.000 ευρώ να μην υποστούν κούρεμα. Ως τώρα είναι γνωσγό ότι δεν θα υποστούν κούρεμα οφειλές ως 100.000 ευρώ.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.