Σίβυλλα alert! Όταν Ωνάση-Μπουκέ «άδειασαν» κοσμηματοπωλεία στην Κέρκυρα

Η Χριστίνα Ωνάση φορούσε ένα από τα αγαπημένα της φορέματα Leonard. Ιβουάρ με πράσινες πεταλούδες.

Η Χριστίνα Ωνάση φορούσε ένα από τα αγαπημένα της φορέματα Leonard. Ιβουάρ με πράσινες πεταλούδες. Τις πεταλούδες που έμοιαζαν έτοιμες να… πετάξουν μακριά από το ακριβό μεταξένιο υλικό του εμβληματικού Γαλλικού brand. Η κόρη του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση συνόδευσε το φόρεμά της με σανδάλια και μια μεγάλη τσάντα του οίκου Dior. Πέρασε το κατώφλι του κοσμηματοπωλείου στο κέντρο της Κέρκυρας. Οι άνδρες της προσωπικής φρουράς είχαν μείνει έξω από το κατάστημα. Στο εσωτερικό του η Ελληνίδα πολυεκατομμυριούχος δοκίμαζε ογκώδη δαχτυλίδια και βραχιόλια από την ολόχρυση εντυπωσιακή συλλογή Lalaounis. Μαζί της βρισκόταν η φίλη της Φλοράνς Γκριντά κοσμικογράφος της Γαλλικής «Vogue». Η μελαχροινή γυναίκα γόνος αριστοκρατικής οικογένειας επιχειρηματιών από τη Γαλλία υπήρξε η μοναδική εκπρόσωπος των media η οποία διατηρούσε στενή φιλική σχέση με την Χριστίνα. Ίσως επειδή ήταν φίλες από παιδιά. Η Γκριντά είχε σκύψει το κεφάλι της πάνω από την εμβληματική συλλογή κοσμημάτων εμπνευσμένη από αυτές των αρχαίων μας προγόνων. Η Ωνάση επέλεξε γρήγορα μπιζού για τον εαυτό της και πολλά δώρα για τους φίλους τους οποίους φιλοξενούσε στον κοντινό Σκορπιό. Αποτελούσε παράδοση για την πάμπλουτη Ελληνίδα η επίσκεψη στην Κέρκυρα για αγορά κοσμημάτων από το συγκεκριμένο κοσμηματοπωλείο και έπειτα μια βόλτα στο παραδοσιακό «Λιστόν». Η συλλογή που αγόρασε η Χριστίνα εκείνο το ζεστό απόγευμα του καλοκαιριού του 1981 ήταν τεράστια. Οι φίλοι της σχολίαζαν αργότερα ότι η πολυεκατομμυριούχος «τίναξε την μπάνκα στο αέρα!» Η επιταγή την οποία υπέγραψε είχε πολλά-πολλά μηδενικά! Η Ελληνίδα όμως βασίλισσα των τάνκερ ήταν πάντα πολύ γαλαντόμα όταν αποφάσιζε να κάνει shopping. Οι επισκέψεις της Ωνάση σε κατάστημα της Κέρκυρας έμοιαζε με μια μεγάλη γιορτή!

Πανάκριβες αγορές και παγωτό στο «Λιστόν»

Η Χριστίνα Ωνάση ακολουθούσε τα βήματα του πατέρα της. Φρόντιζε τους καλούς της φίλους. Τα δώρα που έκανε η Χριστίνα στους κοντινούς της ανθρώπους έχουν «γράψει» ιστορία. Η Ωνάση πρόσφερε πανάκριβα μπιζού στις φίλες της ενώ συνήθιζε να καλεί αγαπημένους ανθρώπους σε μυθικές κρουαζιέρες. Το yacht «Christina» έκανε ταξίδια στην Νότιο Γαλλία Νότιο Ιταλία και Ελλάδα. Ένα μέρος του καλοκαιριού «έδενε» στα γαλαζοπράσινα νερά του Σκορπιού. Εκεί όπου τώρα βρίσκεται το κατάλευκο «My Anna» του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ. Η Χριστίνα «άδειαζε» σχεδόν το κοσμηματοπωλείο Lalaounis. Ο πατέρας της το είχε κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν για την μητέρα της Τίνα Λιβανού και τη Τζάκι η οποία έτρεφε ιδιαίτερη αδυναμία στα κοσμήματα Lalaounis Van Cleef και Harry Winston. Αμέσως μετά τις αγορές της η Ωνάση συνήθιζε να απολαμβάνει παγωτό στο «Λιστόν». Τα κοσμήματά της συλλογής Lalaounis συνόδεψαν το κατακόκκινο φόρεμά της σε ένα μεγάλο party που έδωσε στον ιδιόκτητο παράδεισό της. Οι τελευταίες αγορές της Ωνάση στην Κέρκυρα έγιναν όταν συνόδεψε εκεί Γάλλους μεγαλοεπιχειρηματίες, φίλους του Τιερρύ Ρουσέλ.

Η Γαλλίδα καλλονή

Η Καρόλ Μπουκέ είχε μόλις αναλάβει τον ρόλο της «πρέσβειρας» για το άρωμα Coco του οίκου Chanel. Η πανύψηλη λεπτοκαμωμένη Γαλλίδα με τα μακριά καστανά μαλλιά και τα υπέροχα γαλαζοπράσινα μάτια «εκτοξεύτηκε στην κορυφή» μέσα από τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ταινία «For your eyes only». Η Μπουκέ επιλέχθηκε ανάμεσα σε δεκάδες υποψήφιες για τον ρόλο σε μια από τις δημοφιλέστερες ταινίες με πρωταγωνιστή τον πράκτορα 007. Η Μπουκέ με το αριστοκρατικό φίνο παρουσιαστικό δίπλα στον Ρότζερ Μούρ. Πολλά από τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στην Κέρκυρα. Γαλάζια νερά ένα κατάλευκο yacht καταδύσεις και ξαφνικές «συναντήσεις» με άκρως επικίνδυνους καρχαρίες. Ρομαντικά δείπνα με «φόντο» τους πανέμορφους κήπους του «Αχίλλειου».

Η Καρόλ λατρεύει τα μπιζού

Η Μπουκέ άφησε εποχή όταν εμφανίστηκε με μπικίνι σε μια από τις σκηνές της ταινίας. Η ηθοποιός που όλοι πίστευαν ότι θα ακολουθήσει σημαντική πορεία στο σινεμά, κάποιο διάστημα μετά το τέλος της ταινίας με τη μεγάλη εισπρακτική επιτυχία εξαφανίστηκε. Έμειναν οι διαφημίσεις του αρώματος Coco να θυμίζουν ότι υπήρξε η απόλυτη θεά πριν αναλάβουν άλλες ντίβες του διεθνούς κινηματογράφου. Πριν όμως η Καρόλ Μπουκέ «χαθεί» από την επικαιρότητα άφησε εποχή στην Κέρκυρα. Η ηθοποιός έκλεψε την παράσταση στο νησί όχι μόνο μέσα από την ταινία και τις απογευματινές βόλτες της στα σοκάκια της παλιάς πόλης αλλά και τις αγορές της σε γνωστά κοσμηματοπωλεία του Νησιού των Φαιάκων. Το χρυσό «χάριζε» άλλωστε μοναδικές ανταύγειες στα γαλαζοπράσινα μάτια της…

Ο Jamal και ο «Δρόμος του Μεταξιού» στην Κέρκυρα

Ο Jamal με τον Giovanni Rossi

Μετά τις αίθουσες του Μουσείου Μπενάκη η έκθεση του ταλαντούχου Jamal με τίτλο ο «Δρόμος του Μεταξιού» μεταφέρθηκε σε ένα πανέμορφο ανάκτορο στην Κέρκυρα. Στο ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου συγκεντρώθηκαν προσωπικότητες της πνευματικής πολιτικής και καλλιτεχνικής ζωής από την Ελλάδα και τον κόσμο. Το κτίριο που στεγάζει άλλωστε το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης είναι μοναδικό. Τα εγκαίνια της έκθεσης έκανε ο Δήμαρχος της Κέρκυρας Κωνσταντίνος Νικολούζος. Για την προσωπικότητα και το έργο του Jamal μίλησαν η Διευθύντρια του Μουσείου Δέσποινα Ζερνιώτη ο ιστορικός τέχνης Μάνος Στεφανίδης και η επιμελήτρια των εκθέσεων του Jamal Ελεονώρα Ορφανίδου. Προλογίζοντας το έργο του ο ίδιος ο Jamal υπογράμμισε τη δύναμη της τέχνης να ενώνει δηλαδή τους ανθρώπους που είναι βασική στόχευση και του δικού έργου. Η περιήγηση στα έργα της έκθεσης άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις…


Απόδραση στο Corfu Palma Boutique Hotel

Tο τοπίο είναι ειδυλλιακό. Η αμμώδης κρυστάλλινη ρηχή παραλία απόλυτα ασφαλής για τα μικρά παιδιά ιδανική για κολύμβηση και θαλάσσια σπορ. Το «Corfu Palma Boutique Hotel» είναι χτισμένο σε μια από τις ομορφότερες περιοχές της Κέρκυρας. Τη δημοφιλή Δασιά. Το ξενοδοχείο βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο και την πόλη της Κέρκυρας. Ιδανικό για «ορμητήριο» ώστε να εξερευνήσει κανείς το μαγευτικό Νησί των Φαιάκων. Το προηγούμενο weekend πολλοί δημοφιλείς ηθοποιοί μοντέλα και επιχειρηματίες βρέθηκαν στο ξενοδοχείο με τους ολάνθιστους κήπους, την μεγάλη πισίνα, το εξωτερικό τζακούζι, το υπερσύγχρονο fitness center, το Spa και το εστιατόριο που επιμελείται ο chef Ανδρέας Στεφανής.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.