Γιαουρτλού µε κεµπάπ, παϊδάκια και κρέας

Το αρνάκι σε τρεις διαφορετικές εκδοχές στο ίδιο πιάτο θα γίνει περισσότερο ή λιγότερο πικάντικο ανάλογα µε το είδος της πάπρικας που θα επιλέξετε

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)

300 γρ. αρνίσιο κιµά

1 µατσάκι µαϊντανό, ψιλοκοµµένο (κρατάμε λίγο για το τέλος)

αλάτι και πιπέρι

60 γρ. βούτυρο αγελάδος

1 σκελίδα σκόρδο, τριµµένη

800 γρ. ντοµάτες, ξεφλουδισµένες και κοµµένες σε κύβους

1 κ.γ. µαύρη ζάχαρη

3 πιπεριές κέρατο, καθαρισµένες και κοµµένες σε ροδέλες

2 πίτες για σουβλάκι, κοµµένες σε καρέ

50 ml έ.π. ελαιόλαδο

300 γρ. αρνί µπούτι, ψαχνό, κοµµένο σε λεπτές φέτες

8 αρνίσια παϊδάκια

400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

2 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά ή καυτερή

2 κ.σ. µαϊντανό, τα φυλλαράκια, ψιλοκοµµένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε µια µπασίνα βάζουµε τον κιµά, τον µαϊντανό, αλατοπίπερο και τα ζυµώνουµε. Πλάθουµε σε ισοµεγέθη µακρόστενα µπιφτέκια.

Σε µια κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, λιώνουµε τη µισή ποσότητα του βούτυρου και σοτάρουµε το σκόρδο. Ρίχνουµε τις ντοµάτες και τη ζάχαρη και φέρνουµε σε βρασµό. Προσθέτουµε τις πιπεριές, αλατοπιπερώνουµε, ανακατεύουµε, χαµηλώνουµε τη φωτιά και µαγειρεύουµε για περίπου 20 λεπτά.

Σε ένα τηγάνι λιώνουµε το υπόλοιπο βούτυρο και ροδίζουµε τις πίτες.

Ψήνουμε τα κρεατικά στη σχάρα ή λαδώνουµε και αλατοπιπερώνουµε τις φέτες του αρνιού και τα παϊδάκια, τα αραδιάζουµε σε ένα ταψί και τα ψήνουµε στο γκριλ. Λαδώνουµε τα µπιφτέκια και τα ψήνουµε σε άλλο ταψί µε τον ίδιο τρόπο.

Σερβίρουµε σε 4 πιάτα, απλώνοντας µια στρώση σάλτσα ντοµάτας µε λίγο γιαούρτι στο κέντρο και τοποθετώντας τριγύρω τα κρεατικά και τα κοµµάτια ροδοψηµένης πίτας. Πασπαλίζουµε µε γλυκιά ή καυτερή πάπρικα και γαρνίρουµε µε φύλλα µαϊντανού.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.