Το ταξίδι της «Barbarella»

Η μπάλα κύλησε από τη χειροποίητη σκάλα του yacht και προσγειώθηκε στην προκυμαία.

Η μπάλα κύλησε από τη χειροποίητη σκάλα του yacht και προσγειώθηκε στην προκυμαία. Μια τσιριχτή φωνούλα με έκανε να γυρίσω ξαφνιασμένη το κεφάλι μου. Το κορίτσι με τα πλούσια κατάξανθα μαλλιά άπλωσε τα χέρια του πάνω από τις μεταλλικές «λεπτομέρειες» του deck. Ο γοητευτικός bodyguard με το ξυρισμένο κεφάλι μετέφερε γρήγορα στο σκάφος τη στρογγυλή θεά. Το χρώμα της ήταν ασημένιο, πραγματικά εκτυφλωτικό. Σκέφθηκα ότι η νεαρή γυναίκα με το ασημένιο μπικίνι και τους άψογους κοιλιακούς σκόπευε να τη χρησιμοποιήσει στο πρόγραμμα καθημερινής γυμναστικής της. Ο μεγαλοβιομήχανος χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής έμοιαζε να διαβάζει τις σκέψεις μου. «Σίγουρα η συγκεκριμένη μπάλα δεν έχει καμία σχέση με αυτή την οποία πρόσφερε ο Νίκος Γκάλης στον Αλέξη Τσίπρα» επεσήμανε. Κούνησα το ποτήρι με τη ροζ Churchill σαμπάνια μου. Ο Greek prime minister στη διάρκεια της συνάντησής του με την παλιά δόξα του μπάσκετ επέδειξε πραγματικά αρετές… Ντέιβιντ Κόπερφιλντ ή καλύτερα άσου του NBA έτσι όπως στριφογύριζε το «τόπι» πάνω στο μικρό του δαχτυλάκι.
Η ξανθιά καλλονή με το ασημένιο μπικίνι και τα διαστημικού τύπου γυαλιά που σχεδίασε η Ριάνα για τον οίκο Dior θύμιζε την Μπαρμπαρέλα. Η τεράστια high tech θαλαμηγός άλλωστε έφερε το όνομα της ηρωίδας των κόμικ του Ζαν-Κλοντ Φόρεστ…
Πυροτεχνήματα και το private party του Πάρι
Οι καταπακτές του γερμανικής προέλευσης mega yacht «Barbarella» άνοιξαν ξαφνικά. Τα ολοκαίνουργια υπερσύγχρονα τζετ σκι της Yamaha, τα οποία δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη στην Ελλάδα, «πετάνε» σαν βολίδες πάνω από το κύμα. Η παραλία στον «Αστέρα» και η μαρίνα της Βουλιαγμένης είναι γεμάτες από υπερπολυτελείς θαλαμηγούς, μεγαλοεφοπλιστές, ξένους πανίσχυρους τραπεζίτες και κροίσους οι οποίοι έχουν φθάσει από όλα τα σημεία του πλανήτη. Big parties, κρουαζιέρες με θαλαμηγούς, συλλεκτικές σαμπάνιες, τεράστιοι δίσκοι με αστακούς και καραβίδες να περιφέρονται ανάμεσα από τον κόσμο θυμίζοντας εικόνες στα παλάτια της Αρχαίας Ρώμης. Λαοφιλείς τραγουδιστές εμφανίζονται αποκλειστικά σε private parties μεγαλοεφοπλιστών, ενώ τον ουρανό «φωτίζουν» χιλιάδες πυροτεχνήματα. Τα fireworks σε ασημένια και μοβ χρώματα «δραπετεύουν» από το λαοφιλές «Island» και φθάνουν ως τη μονοκατοικία του Πάρη Κασιδόκωστα. Ο νεαρός Πάρις έχει προσκαλέσει σε ένα private party τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού εφοπλισμού αλλά και παγκοσμίου φήμης πλοιοκτήτες και ναυτιλιακούς παράγοντες. Ο γιος της Μαριάννας Λάτση, πέρα από τις διεθνείς επιχειρηματικές δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με την κινηματογραφική του εταιρεία, ασχολείται πάντα με τον ναυτιλιακό βραχίονα του Ομίλου. Ωραία αγόρια, sexy κορίτσια, super models, γόνοι ισχυρών οικογενειών, μουσικές και η δημοφιλής, αισθησιακή Ελένη Φουρέιρα να πραγματοποιεί μια φαντασμαγορική performance αποκλειστικά και μόνο για τα μάτια των προσκεκλημένων. Η σύντροφος του κυρίου Κασιδόκωστα Τάμτα χάρισε και πάλι μαθήματα style. Ενα private party που θύμιζε Ιμπιζα…

Το πέπλο με τα… billions
Στριφογυρίζω γύρω από τον καρπό του χεριού μου το βραχιόλι από βαρύ ξύλο και χρυσό με την υπογραφή της διάσημης ελληνίδας γλύπτριας Σοφίας Βάρη. Η Βικτόρια Μπέκαμ, η οποία πέρασε μερικές υπέροχες μέρες διακοπών μαζί με τον Ντέιβιντ και τα παιδιά τους στο επτάστερο «Aman Zoe» στην Αργολίδα και αργότερα στο Ιόνιο, το «ανέβασε» στο Instagram. Το ξύλο έρχεται σε αντίθεση με την πράσινη αραχνοΰφαντη πλισέ παντελόνα μου του Issey Miyake. Αφήνει πίσω μου ένα απαλό «θρόισμα» έτσι όπως κάνω την είσοδό μου σε μινιμαλιστικού ύφους υπερπολυτελείς κατοικίες στα νότια προάστια και θαλαμηγούς billionaires. «Μα όλα αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα;» αναρωτιέται νορβηγός μεγαλοεφοπλιστής. Και όμως ναι! Ολος αυτός ο αμύθητος πλούτος, η υπερβολική πολυτέλεια, το απόλυτο glamour και το αστραφτερό πέπλο με τα billion dollars «τυλίγουν» την πτωχή ξεχαρβαλωμένη σαν… σακαράκα Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ενας από τους ισχυρότερους εφοπλιστές του πλανήτη, ο Mr Οφερ, διοργάνωσε super glamorous party πάνω στη θαλαμηγό «Olympia». Ο γνωστός εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου και ο γιος του Χρήστος επέλεξαν το Japanese restaurant του Mr. Nobu «Matsuhisha» για μια μεγάλη δεξίωση. Η σύντροφος του νεαρού Χρήστου, πάντα elegant Ευγενία Νιάρχου αφήνει το βλέμμα της να χάνεται στα γαλάζια νερά.

Στη «σκιά» του μεγαλοτραπεζίτη…
Ξαπλώνω σε μια κεραμιδί με λευκές μεταλλικές ρόδες Janus et Cie chaise αξίας 6.016 ευρώ. Αισθάνομαι απόλυτα ικανοποιημένη! Η chaise longue στη βεράντα της βίλας με θέα σε ολόκληρη τη Βουλιαγμένη στοιχίζει περισσότερο από αυτήν του Mykonian «Nammos» (αξίας 5.000 ευρώ). Ο εκ των ιδιοκτητών του πολυσυζητημένου spot Ζαννής Φραντζέσκος βαφτίζει, πληροφορούμαι, την κόρη του σε ένα petite ήσυχο island. Αφήνω τη σκέψη μου να «πετάξει» στις προηγούμενες βραδιές με «touch» από Μόντε Κάρλο και Πόρτο Τσέρβο. Οι τραπεζίτες και μεγαλοεφοπλιστές «εγκαταλείπουν» για λίγο τις βίλες και θαλαμηγούς και περνούν την πύλη εστιατορίου μέσα σε μουσειακό χώρο στο Κολωνάκι.
Στο private dinner που διοργάνωσε η Citibank έδωσαν το παρών αμερικανοί μεγαλοτραπεζίτες και οι πιο ισχυροί έλληνες πλοιοκτήτες. Ηταν εκεί ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης, ο πρόεδρος της παγκόσμιας Intertanko Νίκος Τσάκος (η σύζυγός του Σήλια Κριθαριώτη καθόταν εκ δεξιών του Νο 1 της παγκόσμιας «C.B.» Μάικλ Πάρκερ), ο Γιώργος Β. Βαρδινογιάννης με τη σύζυγό του Αριέττα, οι Σταύρος Λιβανός, Πάνος Λασκαρίδης, Γρηγόρης Χατζηελευθεριάδης, Βασίλης Κέρτσικοφ, Γιώργος Προκοπίου, Γιάννης Κούστας, Νίκος Βαφειάς και Περικλής Παναγόπουλος.
Παρέα μεγαλοεφοπλιστών από την Κίνα σχολιάζει εντυπωσιασμένη μέσα στη «Μεγάλη Βρεταννία» τις γλυκές δημιουργίες ενός ζωντανού θρύλου της παγκόσμιας ζαχαροπλαστικής! Το cake l’ orange και όλα τα άλλα με την υπογραφή του Arnaud Larher έχουν τοποθετηθεί ένα-ένα λες και είναι κοσμήματα σε ειδικές βιτρίνες του εμβληματικού «G.B. Corner».Τα γλυκά του Larher, ο οποίος έφθασε για ένα 24ωρο στην Αθήνα, σερβίρονται πλέον σε όλα τα εστιατόρια και cafes του ιστορικού ξενοδοχείου.
Euro μεγαλοεφοπλιστές και One Hyde Park
H ασημένια μπάλα της… Μπαρμπαρέλα έχει αυτή τη φορά κυλήσει στο νερό. Ο top star του παγκοσμίου ποδοσφαίρου Κριστιάνο Ρονάλντο εγκατέλειψε την Ιμπιζα, το κατακόκκινο yacht και τα ημίγυμνα κορίτσια για τα γήπεδα της Γαλλίας. Το Euro είναι εδώ. Αμέσως μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής φιέστας «πετάει» στην αγαπημένη του Mykonos. Ο μεγαλύτερος σε ηλικία αλλά πάντα ωραίος Κριστιάν Βιέρι, ο «θεός» των ιταλικών γηπέδων, δημιούργησε έναν πραγματικό χαμό στη διάρκεια των ολιγοήμερων διακοπών του στο κατάλευκο νησί του Αιγαίου. Ο Βιέρι μαζί με τη μαύρη καλλονή σύντροφό του Τζέμσα πέταξαν πίσω στην Ιταλία και τη μοναδικής ομορφιάς λίμνη Γκάρντα. Η εμβληματική ροζ Villa Feltrinelli είναι πλέον super luxury ξενοδοχείο. Εκεί ο Μπενίτο Μουσολίνι πέρασε τα τελευταία χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Στο μεγάλο κάλεσμα της Shell κάποιοι συζητούν γύρω από τη θεαματική κατοικία του μεγιστάνα της ναυτιλίας ελληνολάτρη Οφερ στο Λονδίνο. Το σπίτι βρίσκεται στο ακριβότερο ίσως building διαμερισμάτων στον κόσμο. Το περιβόητο One Hyde Park. Στο συγκεκριμένο έχουν αγοράσει επίσης apartments ο Ρώσος Βλατισλάβ Ντορονίν και οι ελληνικές εφοπλιστικές οικογένειες Προκοπίου και Χατζηιωάννου.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.