Μόσχα: Αναμένουμε «ρεαλιστικές εξηγήσεις» από την Αγκυρα

«Περιμένουμε ακόμη εξηγήσεις, ρεαλιστικές εξηγήσεις»: Με αυτά τα λόγια έδειξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου πως η Ρωσία δεν έχει ικανοποιηθεί από την στάση που κρατά η Τουρκία μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους. Την ίδια ώρα, η Άγκυρα λέει πως οι δύο πλευρές «δεν έχουν την πολυτέλεια να χαλάσουν μη φιλικών σχέσεων». Ανοικτή αφήνει η Μόσχα την ακύρωση της συνάντησης Πούτιν και Ερντογάν στις 15 Δεκεμβρίου.

«Περιμένουμε ακόμη εξηγήσεις, ρεαλιστικές εξηγήσεις»: Με αυτά τα λόγια έδειξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου πως η Ρωσία δεν έχει ικανοποιηθεί από την στάση που κρατά η Τουρκία μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους. Την ίδια ώρα, η Άγκυρα λέει πως οι δύο πλευρές «δεν έχουν την πολυτέλεια να χαλάσουν μη φιλικών σχέσεων».

Ανοικτή αφήνει η Μόσχα την ακύρωση της συνάντησης Πούτιν και Ερντογάν στις 15 Δεκεμβρίου.

Ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε την Πέμπτη πως η ρωσική πλευρά περιμένει ακόμη μία λογική απάντηση από την Τουρκία. «Ακόμη περιμένουμε ρεαλιστικές εξηγήσεις παό την τουρκική πλευρά» είπε ο Πέσκοφ.

Όσον αφορά την επανεξέταση των τουρκικών αγροτικών εισαγωγών, ο εκπρόσωπος ανέφερε πως η Μόσχα «δεν προχωρά σε εμπάργκο».

Κληθείς να σχολιάσει τη σύγχυση που έχει επικρατήσει γύρω από την συνάντηση Πούτιν και Ερντογάν στα μέσα Δεκεμβρίου, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου άφησε σαφώς να εννοηθεί πως εξετάζεται ακύρωσή της.

«Επισήμως, δεν έχει ακυρωθεί, όμως εγείρονται αρκετά ερωτηματικά λόγω της τρέχουσας συγκυρίας» είπε ο Πεσκόφ σχετικά με τη συνάντηση, σύμφωνα με το Russia Today.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.