ΥΠΟΙΚ: Οικονομική ενίσχυση των νησιών με τους πρόσφυγες

Δέκα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών με εμπειρία στη διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων θα διατεθούν στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης κατά τη διάρκειας συνέντευξης Τύπου, αυτήν την ώρα για το προσφυγικό.

Δέκα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών με εμπειρία στη διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων θα διατεθούν στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης στη συνέντευξη Τύπου για το προσφυγικό.

Ο κ. Χριστοδουλάκης επισήμανε επίσης ότι θα υπάρξει οικονομική στήριξη των νησιών που δέχονται τις μεγάλες προσφυγικές ροές και που αντιμετώπισαν κατάρρευση της τουριστικής κίνησης.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, εξήγησε ότι τα μέτρα που λαμβάνει η υπηρεσιακή κυβέρνηση είναι αποσυμφόρησης των νησιών, «με στόχο να κρατήσουμε τις ροές σε επίπεδα που οι τοπικές κοινωνίες μπορούν να αντέξουν, χωρίς όμως τη δημιουργία χώρων συμφόρησης στην Αθήνα».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.