Ρυζόγαλο με άνθος αραβοσίτου

YΛΙΚΑ (για 6 ατομικά ρυζόγαλα)

400 ml νερό

100 γρ. ρύζι καρολίνα

1 λίτρο γάλα

1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου

ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο

200 γρ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, βράζουμε στο νερό το ρύζι μέχρι να το απορροφήσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και κρατάμε στην άκρη.

Παίρνουμε 150 ml από το γάλα, το βάζουμε σε ένα μπολ και διαλύουμε μέσα το άνθος αραβοσίτου ανακατεύοντας.

Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το υπόλοιπο γάλα με το ξύσμα και τη ζάχαρη και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε απαλά.

Μόλις πάρει εκ νέου βράση, ρίχνουμε το διαλυμένο στο γάλα άνθος αραβοσίτου και συνεχίζουμε το βράσιμο χτυπώντας συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε στα μπολ. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 21 Iουνίου 2015.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.