Ρυζογκοφρέτες με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς

ΥΛΙΚΑ (για περίπου 20 κομμάτια)

250 γρ. λευκή σοκολάτα

500 γρ. τραγανό ρύζι* (σε καταστήματα με βιολογικά και είδη υγιεινής διατροφής)

80 γρ. γκότζι μπέρι (σε καταστήματα με βιολογικά και είδη υγιεινής διατροφής)

50 γρ. κορινθιακές σταφίδες

80 γρ. φιστίκια (αράπικα), ξεφλουδισμένα και σπασμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και την αφήνουμε να χλιάνει.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε ξανά, ώστε να δημιουργηθεί ένα μείγμα.

Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα ισιώνοντάς το με τη σπάτουλα ώστε να έχει ύψος περίπου 1 εκ. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και να στερεοποιηθεί και κόβουμε με ένα μαχαίρι σε ακανόνιστα σχήματα.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.