Ο Μπομπ Ντίλαν σχεδίαζε να γυρίσει κωμική σειρά

Εμμονή φέρεται να είχε ο Μπομπ Ντίλαν με τον Τζέρι Λι Λούις. Θαυμάζοντας το στυλ του διάσημου κωμικού, ο τραγουδιστής - τραγουδοποιός σκόπευε να γυρίσει σλάπστικ κωμωδία για το τηλεοπτικό δίκτυο HBO. Το σχέδιο εγκαταλείφθηκε από τον ίδιο τον Ντίλαν, παρά το γεγονός ότι το ΗΒΟ είχε ανάψει το πράσινο φως. Λίγες ημέρες νωρίτερα αποκαλύφθηκε άλλο ένα σχέδιο του Ντίλαν που δεν ήρθε ποτέ στο φως: η επιθυμία του να ηχογραφήσει άλμπουμ και με τους Beatles και με τους Rolling Stones.

Εμμονή φέρεται να είχε ο Μπομπ Ντίλαν με τον Τζέρι Λι Λούις. Θαυμάζοντας το στυλ του διάσημου κωμικού, ο τραγουδιστής – τραγουδοποιός σκόπευε να γυρίσει σλάπστικ κωμωδία για το τηλεοπτικό δίκτυο HBO.

Όπως δήλωσε ο Λάρι Τσαρλς, σκηνοθέτης των Borat και Curb Your Enthusiasm, ο Ντίλαν τον προσέγγισε την δεκαετία του 1990 για να συζητήσουν το ενδεχόμενο μιας σλάπστικ κωμικής σειράς.

Η σειρά «ήταν γεμάτη με σουρεαλισμό και πολλά πράγματα από τα τραγούδια του», καθώς και με ιδέες που είχε ο Ντίλαν, είπε ο Λάρι Τσαρλς στo podcast You Made it Weird.

Ο Τσαρλς και ο Ντίλαν πήγαν στο HBO για να παρουσιάσουν το πρότζεκτ. «Είπαμε στον Μπομπ: «Εάν έρθεις στο HBO μαζί μας, σίγουρα θα πουλήσουμε το πρότζεκτ, γιατί δεν θα έχουν τα αρ***α να πουν όχι μπροστά σου». Αυτός συμφώνησε» είπε ο Λάρι Τσαρλς.

Ο Λάρι Τσαρλς αφηγείται τις αμήχανες στιγμές που επικράτησαν στη συνάντηση. Ο τότε πρόεδρος του ΗΒΟ, Κρις Άλμπρεχτ, είπε στον Ντίλαν: «Μπομπ, χαίρομαι τόσο που σε γνωρίζω, έχω ακόμα τα εισιτήρια από το Γούντστοκ». Ο Ντίλαν απάντησε: «Δεν έπαιξα στο Γούντστοκ».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης, ο Ντίλαν στεκόταν όρθιος, με την πλάτη του γυρισμένη στους παρευρισκόμενους, κοιτάζοντας από το παράθυρο την πόλη. Παρά την αμηχανία, το HBO συμφώνησε να αγοράσει τη σειρά.

Όπως αναφέρει ο Guardian, δεν είχαν προλάβει καλά-καλά να βγουν από το ασανσέρ, όταν ο Ντίλαν είπε στον Τσαρλς ότι άλλαξε γνώμη και ότι δεν ήθελε πλέον να κάνει τη σειρά, την οποία χαρακτήρισε «υπερβολικά σλάπστικ».

Ο Τσαρλς μετέτρεψε τελικά το πρότζεκτ σε «σχεδόν σοβαρή ταινία», με τίτλο Masked and Anonymous, την οποία σκηνοθέτησε ο ίδιος και στην οποία πρωταγωνιστούσαν ο Ντίλαν, ο Τζεφ Μπρίτζες, η Πενέλοπε Κρουθ και ο Τζον Γκούντμαν.

Η ταινία προβλήθηκε στις αίθουσες το 2003 και υπήρξε εισπρακτική αποτυχία.

Πριν από λίγες ημέρες είχε αποκαλυφθεί άλλο ένα μη ολοκληρωμένο πρότζεκτ του τραγουδοποιού: Ο Ντίλαν σκόπευε να ηχογραφήσει ένα άλμπουμ με τους Beatles και τους Rolling Stones.

Ο Ντίλαν ζήτησε το 1969 από τον διάσημο παραγωγό Γκλιν Τζονς να ρωτήσει τα μέλη των δύο συγκροτημάτων αν τους ενδιέφερε η προοπτική της ηχογράφησης ενός άλμπουμ.

Πολλοί από τους πιθανούς συμμετέχοντες λάτρεψαν την ιδέα. «Ο Κιθ (Ρίτσαρντς) και ο Τζορτζ (Χάρισον) τη βρήκαν φανταστική, μιας και ήταν και οι δύο τεράστιοι θαυμαστές του Ντίλαν» είπε πρόσφατα ο παραγωγός Γκλιν Τζονς. Ο Τσάρλι Γουάτς και ο Μπιλ Γουάινμαν δεν ήταν αρνητικοί στην ιδέα, εάν ενδιαφέρονταν και οι υπόλοιποι.

«Ο Τζον (Λένον) δεν είπε ένα ξεκάθαρο όχι, αλλά δεν ενδιαφερόταν (και) ο Πολ (ΜακΚάρτνεϊ) και ο Μικ (Τζάγκερ) και οι δύο είπαν απολύτως όχι» πρόσθεσε.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.