Λιάτσος: «Αξιόπιστη η πηγή μου» για τα περί χρηματισμού βουλευτών

Ενώπιον του εισαγγελέα εφετών, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, έχει κληθεί σήμερα να καταθέσει ο διευθυντής της εφημερίδας Kontra news, Αιμίλιος Λιάτσος, στο πλαίσιο της έρευνας που διατάχθηκε από τον 'Αρειο Πάγο, για τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών.

Με τον διευθυντή της εφημερίδας Kontra News Αιμίλιο Λιάτσο άνοιξε σήμερα Τετάρτη ο κύκλος των καταθέσεων για την υπόθεση εξαγοράς ψήφων που εχει ανεβάσει κατακόρυφα το πολιτικό θερμόμετρο μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Η προκαταρκτική έρευνα – για τη διενέργεια της οποίας έχει δοθεί εντολή απο την Ειςαγγελία του Αρείου Πάγου – έχει ανατεθεί στον αντεισαγγελέα Εφετών Αθηνων κ. Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αιμίλιος Λιάτσος επικαλέστηκε το δημοσιογραφικό απόρρητο. Όπως είπε «καλώς διατάχθηκε η δικαστική έρευνα. Θα αναζητηθεί η αλήθεια και ελπίζω να υπάρχουν αποτελέσματα. Είναι σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα και δεν μπορώ να αποκαλύψω τι κατέθεσα. Επικαλέστηκα το δημοσιογραφικό απόρρητο, αλλά θεωρώ την πηγή μου απολύτως αξιόπιστη».

Ο νομικός εκπρόσωπος της εφημερίδας, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, που συνόδευσε τον δημοσιογράφο στο Εφετείο δήλωσε: «Όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ προέρχονται από αφηγήσεις αξιόπιστων ανθρώπων. Ο κ. Λιάτσος, όμως, δεν παραβίασε τα ιερά και όσια της δημοσιογραφίας. Δεν αποκάλυψε την πηγή του».

Σημειώνεται ότι στο επίμαχο δημοσίευμά της η «Kontra News» επικαλέστηκε πληροφορίες για τη συγκρότηση «ταμείου», προκειμένου να δωροδοκηθούν βουλευτές για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

Αύριο Πέμπτη, αναμένεται να καταθέσει ο Πάνος Σκουρλέτης, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έχει βρεθεί στη δίνη της αντιπαράθεσης καθως και ο Νικος Παππάς, διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα. Παρά τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί, δεν είναι δυνατή η διεξαγωγή της έρευνας σε γρήγορους ρυθμούς, λόγω ανειλημμένων υποχρέωσεων των εμπλεκομένων.

Όλα δείχνουν πάντως ότι από Δευτέρα θα βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης τόσο ο δικηγόρος και πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος με αφορμή δηλώςεις του σε εφημερίδα όσο και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Όπως όλα δείχνουν θα κληθούν επίσης ο Γιάννης Δραγασάκης και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ενώ δεν αποκλείσεται να κληθεί αν απαιτηθεί με βάση τα στοιχεία και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας ως τελευταίος μάρτυρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα αφορά έγκλημα δωροδοκίας βουλευτή, ως εκ τούτου θα πρέπει να δοθούν πληροφορίες για τις συνθήκες τέλεσης του αδικήματος (πότε και πώς έγινε για παράδειγμα ο χρηματισμός).

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.