Κοινοβουλευτική έγκριση για τις επιδρομές στο Ιράκ ζητά ο Κάμερον

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε, με μήνυμα του στο Twitter, ότι συγκαλεί εκτάκτως την Παρασκευή το κοινοβούλιο για να συζητήσει το αίτημα της ιρακινής κυβέρνησης να της παρασχεθεί βοήθεια εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) μέσω αεροπορικών επιδρομών.

Έγκριση του Κοινοβουλίου για συμμετοχή της βρετανικής αεροπορίας στις επιδρομές κατά των τζιχαντιστών στο Ιράκ θα ζητήσει ο Ντέιβιντ Κάμερον, δηλώνοντας από το βήμα του ΟΗΕ ότι το Λονδίνο «θα παίξει τον ρόλο του» στη μάχη κατά του ISIS.

Η δράση δεν θα αφορά τη Συρία, ενδεχόμενο για το οποίο θα γινόταν ξεχωριστή ψηφοφορία. Ο βρετανός πρωθυπουργός είχε ζήσει πέρυσι την πικρή εμπειρία της καταψήφισης πρότασης για στρατιωτική δράση εναντίον του συριακού χημικού οπλοστασίου.

Μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Κάμερον τόνισε ότι «η Βρετανία θα πρέπει τώρα να προχωρήσει σε μια νέα φάση δράσης».

«Ως εκ τούτου, συγκαλώ το βρετανικό κοινοβούλιο την Παρασκευή για να εξασφαλιστεί η έγκριση και το Ηνωμένο Βασίλειο να λάβει μέρος στις διεθνείς αεροπορικές επιθέσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ» συμπλήρωσε ο βρετανός πρωθυπουργός.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον ανέφερε νωρίτερα και πριν από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη ότι θα πρέπει να δοθεί στο Ιράν η ευκαιρία να δείξει ότι μπορεί να συμβάλει σε μια λύση στο πρόβλημα της Συρίας.

«Οι ηγέτες του Ιράν θα μπορούσαν να βοηθήσουν να ξεπεραστεί η απειλή» του Ισλαμικού Κράτους είπε ο βρετανός πρωθυπουργός, ο οποίος συναντήθηκε με τον ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.