Σχολικοί φύλακες διαδηλώσαν έξω από τα γραφεία του ΠαΣοΚ

Διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης σχολικοί φύλακες, αντιδρώντας στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.

Διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του ΠαΣοΚ στη Χαριλάου Τρικούπη πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης σχολικοί φύλακες, αντιδρώντας στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.

Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν να έχουν συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, ωστόσο αυτό δεν ήταν δυνατόν και τους δέχτηκε ο κ. Δ. Καρύδης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ τους επισήμανε τις προσπάθειες που έχει κάνει το κόμμα για την επίλυση των προβλημάτων τους και ειδικότερα ότι πίεσε και πέρασε διάταξη σύμφωνα με την οποία σε όσους βρίσκονται κοντά στη σύνταξη, αναγνωρίζονται πέντε χρόνια προϋπηρεσίας, με την καταβολή του απαιτούμενου χρηματικού ποσού σε 60 δόσεις, κάτι που αφορά περίπου 400- 500 άτομα που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Επιπλέον, ο κ. Καρύδης ανέφερε ότι από τους περίπου 300 που προορίζονταν για να μεταταχθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, μετά από πίεση του ΠαΣοΚ μετατάχθηκαν τελικά σχεδόν 550 άτομα.

Στη Χαρ. Τρικούπη υπενθυμίζουν ακόμα ότι κατά την προεκλογική περίοδο των ευρωεκλογών ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε συναντηθεί με εκπροσώπους των σχολικών φυλάκων στη Λάρισα και στα Τρίκαλα, αλλά και στην Αθήνα, όπου είχε αναλάβει τη δέσμευση να προχωρήσει η πρόωρη συνταξιοδότηση, «κάτι που έγινε και πράξη».

Το μεσημέρι οι σχολικοί φύλακες συναντήθηκαν με τον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο.

Συμφωνήθηκε επίσης να έχουν συνάντηση και με τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ, καθώς θεωρούν πως μόνο εκείνος μπορεί να τους δικαιώσει, σύμφωνα με όσα τους είχε πει στην προηγούμενη συνάντησή τους.

Οι περίπου 100 σχολικοί φύλακες ήταν από την Αθήνα, την Λάρισα, την Κρήτη και τη Θεσσαλονίκη.

Επιφύλασσαν μάλιστα μια έκπληξη για τα γενέθλια των 40 χρόνων του ΠαΣοΚ αλλάζοντας τους στίχους του τραγουδιού των γενεθλίων και σβήνοντας έξω από την κεντρική είσοδο το κερί της τούρτας, με ευχή να επανέλθουν στην δουλειά τους.

Βασικό αίτημα είναι να επιστρέψουν στις δουλείες που έχασαν, λόγω του μνημονίου, αν και είχαν εισαχθεί με ΑΣΕΠ.

Επίσης θέτουν το θέμα των ενσήμων, την περίοδο 2001 έως 2006, καθώς εργάστηκαν αυτά τα πέντε χρόνια χωρίς ασφάλεια και με αμοιβή της τάξεως των 500 ευρώ. Για να μπορέσουν να αποκτήσουν αυτά τα ένσημα βάση του πολυνομοσχεδίου θα πρέπει να τα εξαγοράσουν έναντι 12.000 ευρώ, κάτι για το οποίο είχε εκφραστεί θετικά ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Βενιζέλος.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.