Λιγότερο από ένα λεπτό χρειάστηκε στις 11 του περασμένου Απριλίου για να εξαντληθούν τα σχεδόν 15.000 εισιτήρια που διατέθηκαν στο διαδίκτυο, για την τελευταία παράσταση που θα δώσουν στην Ο2 Αρένα του Λονδίνου οι Monty Python. Παρότι το O2 Arena έχει χωρητικότητα 20.000 θεατών οι πέντε Python κατάφεραν να γεμίσουν αρκετές φορές το ίδιο στάδιο καθώς, μετά το πρώτο sold out, ανακοινώθηκαν άλλες 9 ημερομηνίες, με αρκετές ήδη να είναι sold out και τα εισιτήρια όλο να λιγοστεύουν.
Το χαρμόσυνο για τους Ελληνες θαυμαστές των Python είναι ότι ο κινηματογράφος Δαναός εξασφάλισε την ζωντανή αναμετάδοση μέσω δορυφόρου της τελευταίας των παραστάσεών τους που θα δοθεί την Κυριακή 20 Ιουλίου στις 21.00. Αυτή, σύμφωνα με τους διοργανωτές θα είναι και η τελευταία παράσταση που θα δώσουν ποτέ ως γκρουπ. Στο μεγαλύτερο μέρος η ζωντανή μετάδοση θα έχει αγγλικούς υπότιτλους για να βοηθήσει τους απανταχού θεατές να την παρακολουθήσουν με άνεση.
Στο σόου που ετοιμάζουν τα εναπομείναντα μέλη της θρυλικής ομάδας, o Τζον Κλιζ, o Τέρι Γκίλιαμ, o Έρικ Άιντλ, o Τέρι Τζόουνς και o Μάικλ Πέιλιν (απών ο Γκρέαμ Τσάπμαν που πέθανε το 1989 σε ηλικία 48 ετών) θα συμπεριληφθούν ορισμένα από τα διασημότερα σκετς της ιστορίας τους αλλά και νέο υλικό που δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ ξανά στη σκηνή. Το κάθε μέλος είναι πλέον άνω των 70 ετών.
«Απλώς σκεφτήκαμε ότι θα ήταν διασκεδαστικό να δούμε αν είμαστε ακόμη αστείοι κι αυτός είναι ο στόχος μας μέχρι τώρα, απλώς να κάνουμε μια παράσταση για το Ο2 και να δούμε αν μπορούμε να το γεμίσουμε.» είχε πει ο Έρικ Άιντλ, στη συνέντευξη τύπου για την μία παράσταση που είχε αρχικά ανακοινωθεί. «Πιστεύω ότι θα έχει λίγη κωμωδία, συναίσθημα, μουσική και λιγάκι πρωτόγονο σεξ.»
Η ομάδα των Βρετανών κωμικών, έγινε διάσημη μέσα από την τηλεοπτική σειρά του BBC «Το Ιπτάμενο Τσίρκο των Μόντι Πάιθον» που μεταδιδόταν από το 1969 ως το 1974, και κατόπιν πέρασε στον κινηματογράφο με σατιρικές ταινίες όπως «Οι Ιππότες της Ελεεινής Τραπέζης», «Ένας προφήτης μα τι προφήτης» και «Το νόημα της ζωής» το 1983.
Κυριακή 20 Ιουλίου 2014
Κινηματογράφος ΔΑΝΑΟΣ
Κηφισίας 109 –Μετρό Πανόρμου
Ώρα: 21.00 – Εισιτήριο: 8 €
Προπώληση εισιτηρίων στο www.danaoscinema.gr
