Νιγηρία: Νέα βομβιστική επίθεση με τουλάχιστον 12 νεκρούς

Έκρηξη σε πολυσύχναστο δρόμο στην Αμπούτζα στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 12 άτομα, εντείνοντας τις ανησυχίες για την ασφάλεια στη Νιγηρία λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για την Αφρική που θα γίνει στην πόλη. Για τη βομβιστική επίθεση, που σημειώθηκε πολύ κοντά στο σημείο της πολύνεκρης έκρηξης στα μέσα Απριλίου, δεν έχει αναλάβει κανείς ακόμη την ευθύνη αλλά οι υποψίες των Αρχών πέφτουν στην Μπόκο Χαράμ.

Έκρηξη σε πολυσύχναστο δρόμο στην Αμπούτζα στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 12 άτομα, εντείνοντας τις ανησυχίες για την ασφάλεια στη Νιγηρία λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για την Αφρική που θα γίνει στην πόλη.

Για τη βομβιστική επίθεση, που σημειώθηκε πολύ κοντά στο σημείο της πολύνεκρης έκρηξης στα μέσα Απριλίου, δεν έχει αναλάβει κανείς ακόμη την ευθύνη αλλά οι υποψίες των Αρχών πέφτουν στην Μπόκο Χαράμ.

Η νέα επίθεση έγινε αργά το βράδυ της Πέμπτης στο σταθμό της Νιάνια, μερικά χιλιόμετρα από το κέντρο της Αμπούτζα.

Αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά οδήγησε προς το σημείο ελέγχου και ο οδηγός του, σύμφωνα με τις αναφορές μαρτύρων, πήδηξε από το όχημα και άρχισε να τρέχει ενώ είχε αφήσει το αυτοκίνητο να κυλά προς το σημείο ελέγχου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Φρανκ Μπα, την πρώτη ισχυρή έκρηξη ακολούθησαν άλλες μικρότερες εκρήξεις, καθώς αυτοκίνητα που βρίσκονταν στο σημείο έπιασαν φωτιά.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, επί τόπου βρέθηκαν και δύο δευτερεύοντες μηχανισμοί που δεν εξερράγησαν -κάτι που ενισχύει την εκτίμηση πως πίσω από την επίθεση βρίσκεται η Μπόκο Χαράμ, στα χτυπήματα της οποία έχουν υπάρξει μηχανισμοί που εκρήγνυνται μετά την κύρια επίθεση, στοχεύοντας τα συνεργεία διάσωσης και τους αστυνομικούς που θα έχουν βρεθεί ενδιάμεσα στο σημείο.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.