Mercedes-Benz GLA 200 CDI: Αναγραμματισμός

Για τη Mercedes-Benz η GLA αποτελεί το μικρότερο SUV στην γκάμα της - κάτω από τις GLK, ML, GL και την εμβληματική G-Class.

Για τη Mercedes-Benz η GLA αποτελεί το μικρότερο SUV στην γκάμα της –κάτω από τις GLK, ML, GL και την εμβληματική G-Class. Για το κοινό, πέρα από το «αντίπαλον δέος» των Audi Q3 και BMW X1, είναι ένα ακόμη «μικρό» μοντέλο δίπλα στις A-Class, CLA και B-Class, με τις οποίες μοιράζεται την ίδια αρχιτεκτονική φιλοσοφία μετάδοσης της κίνησης στους μπροστινούς τροχούς, ενώ διατίθεται και ως τετρακίνητη.
Η έκδοση της δοκιμής μας είναι η μικρότερη αυτή τη στιγμή πετρελαιοκίνητη GLA, με μοτέρ άμεσου ψεκασμού 2.143 κ.εκ., προδιαγραφών Euro 6, απόδοσης 136 ίππων και 300 Nm ροπής στους μπροστινούς τροχούς, που συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι ταχυτήτων και σύστημα ECO start/stop, θεωρητική μεικτή κατανάλωση καυσίμου 4,3 λίτρα/100 χλμ. και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 114-119 γραμμ./χλμ.
Με τιμή εκκίνησης τα 36.400 ευρώ και δεδομένη την απουσία οφέλους απόσυρσης λόγω κυβισμού, η GLA 200 CDI είναι κατά 8.430 ευρώ ακριβότερη από την εισαγωγική δικίνητη βενζινοκίνητη έκδοση GLA 200 των 1.595 κ.εκ. απόδοσης 156 ίππων (από 27.970 ευρώ με όφελος απόσυρσης).
Στον δρόμο είναι ξεκάθαρα καλύτερη από την A-Class, με την ανάρτησή της να παρέχει υψηλά επίπεδα άνεσης και πολύ καλή ποιότητα κύλισης, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τις κινήσεις του αμαξώματος στις γρήγορες αλλαγές κατεύθυνσης.
Στο εσωτερικό της οι επιρροές από την A-Class θεωρούνται αυτονόητες, τα υλικά είναι υψηλής ποιότητας, παρά τα φθηνότερα πλαστικά στο κάτω μέρος του ταμπλό, ενώ η ηχομόνωση που προσφέρει είναι ένα από τα μεγαλύτερα προτερήματά της. Σε επίπεδο πρακτικότητας, τα 481 λίτρα στον χώρο αποσκευών αποτελούν κορυφαία τιμή μεταξύ του ανταγωνισμού, ενώ το φαρδύ άνοιγμα της πίσω πόρτας και η απόσταση από το έδαφος κάνουν ευκολότερη τη φόρτωση. Για όλα αυτά και τα διαθέσιμα πακέτα εξοπλισμού της αποδεικνύεται συνολικά καλύτερη από τον γερμανικό ανταγωνισμό της.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.