Σε υψηλά 2,5 ετών η μεταποίηση στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 2,5 ετών κινήθηκε το Φεβρουάριο η μεταποιητική δραστηριότητα στη ζώνη του ευρώ, ωθούμενη από την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων σε Γερμανία και Ιταλία. Ο συνολικός δείκτης ΡΜΙ της ευρωζώνης ανήλθε το Φεβρουάριο στις 53,3 μονάδες, στα υψηλότερα επίπεδα από το Μάρτιο του 2011.

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 2,5 ετών κινήθηκε το Φεβρουάριο η μεταποιητική δραστηριότητα στη ζώνη του ευρώ, ωθούμενη από την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων σε Γερμανία και Ιταλία.

Ο συνολικός δείκτης ΡΜΙ της ευρωζώνης ανήλθε το Φεβρουάριο στις 53,3 μονάδες, στα υψηλότερα επίπεδα από το Μάρτιο του 2011. Τον Ιανουάριο ο δείκτης είχε διαμορφωθεί στις 53,9 μονάδες.

Στη Γερμανία η μεταποιητική δραστηριότητα το Φεβρουάριο βελτιώθηκε περαιτέρω με τον συνολικό ΡΜΙ να ενισχύεται στις 56,4 μονάδες, από 55,5 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Στην Ιταλία ο κλάδος των υπηρεσιών βρέθηκε σε στο υψηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο του 2011, στις 52,9 μονάδες, έναντι 49,4 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.

Αντιθέτως η μεταποιητική δραστηριότητα στη Γαλλία συρρικνώθηκε το Φεβρουάριο με τον PMI να υποχωρεί στις 47,9 μονάδες, από 48,9 μονάδες τον Ιανουάριο.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.