Σκηνοθέτης με …«βάρος»

Ένα βήμα πιο κοντά στο Οσκαρ σκηνοθεσίας για την ταινία «Gravity» από προχτές ο Αλφόνσο Κουαρόν. Ο Μεξικανός σκηνοθέτης κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας της Ενωσης Αμερικανών Σκηνοθετών Αμερικής (DGA) και αυτό σημαίνει ότι είναι το μεγάλο φαβορί για το βραβείο που δίδεται στην ίδια κατηγορία των Οσκαρ.

Ταινία που έχει χαρεί της εμπιστοσύνης των κριτικών, των διακρίσεων σε βραβεία αλλά και της αποδοχής του κοινού, το «Gravity» το οποίο εκτυλίσσεται στο διάστημα και στο οποίο πρωταγωνιστούν μόνον δυο ηθοποιοί (Σάντρα Μπούλοκ και Τζορτζ Κλούνεϊ) έχει ξεπεράσει τα 680 εκατομμύρια δολάρια εσόδων σε όλον τον κόσμο.

Στις 65 χρονιές που η Ενωση Σκηνοθετών Αμερικής δίδουν τα βραβεία τους μόνον επτά βραβεύσεις σκηνοθετών δεν έχουν συμπέσει με τα Οσκαρ. Μια από αυτές τις επτά φορές ήταν πέρσι, όταν ο Μπεν Αφλεκ που κέρδισε το DGA σκηνοθεσίας για την «Επιχείρηση: Argo» δεν κέρδισε το Οσκαρ σκηνοθεσίας αφού δεν ήταν καν υποψήφιος σε αυτήν την κατηγορία. Εφέτος όμως ο Κουαρόν είναι υποψήφιος και στα Οσκαρ μαζί με τους Στιβ Μακ Κουίν («12 χρόνια σκλάβος»), Αλεξάντερ Πέιν («Nebraska»), Ντέιβιντ Ο. Ράσελ («Οδηγός αισιοδοξίας») και Μάρτιν Σκορσέζε («Ο λύκος της Wall Street»).

Μεγάλη μάχη προβλέπεται να γίνει για το Οσκαρ καλύτερης ταινίας αφού το «Gravity» και το «12 χρόνια σκλάβος» κέρδισαν εξ’ ημισείας το βραβείο των παραγωγών.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.