Ο Κακά ξαναβρήκε τη Μίλαν και τη χαρά του παιχνιδιού

Οταν το καλοκαίρι του 2009 ο Κακά αποφάσισε να αφήσει πίσω του την αγαπημένη του Μίλαν προσδοκώντας ότι θα εξελιχθεί στον ηγέτη της Ρεάλ Μαδρίτης, ουδείς περίμενε ότι θα έφτανε τόσο σύντομα ο καιρός που θα θύμιζε... πρώην ποδοσφαιριστή!

Οταν το καλοκαίρι του 2009 ο Κακά αποφάσισε να αφήσει πίσω του την αγαπημένη του Μίλαν προσδοκώντας ότι θα εξελιχθεί στον ηγέτη της Ρεάλ Μαδρίτης, ουδείς περίμενε ότι θα έφτανε τόσο σύντομα ο καιρός που θα θύμιζε… πρώην ποδοσφαιριστή! Δεν κατάφερε να αφομοιώσει το DNA της Βασίλισσας, λύγισε από την αφόρητη πίεση των οπαδών της και άρχισε να χάνεται όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο ξεδίπλωνε την εντός των αγωνιστικών χώρων και αποδυτηρίων κυριαρχική προσωπικότητά του.
Ακολούθησαν οι τραυματισμοί, κυρίως μυϊκοί… Συχνοί και επίμονοι, δεν του επέτρεπαν να αποκτήσει ρυθμό. «Υπήρχαν στιγμές που ένιωθα ότι κάποιος με τιμωρεί. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ημέρα που σκέφτηκα ότι όλο αυτό ήταν ένα λάθος, δεν έπρεπε να φύγω τότε από τη Μίλαν» παραδέχθηκε μετανιωμένος το περασμένο καλοκαίρι, όταν πλέον είχε επιστρέψει στην ομάδα όπου μεγαλούργησε.
Δεν ήταν εύκολη η επιστροφή. Δύο φορές κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Ρεάλ έφθασε πολύ κοντά στο να γυρίσει στο Μιλάνο ως δανεικός, λόγοι οικονομικής φύσεως όμως απέτρεψαν την εξέλιξη αυτή την ύστατη ώρα. «Ενιωσα να σκάω, ήταν κάτι που με τραβούσε πάλι πίσω. Επρεπε να προσπαθώ για κάτι που πλέον δεν με γέμιζε. Αγάπησα τη Ρεάλ, ήταν όμως μια σχέση που δεν μπορούσε να συνεχιστεί» τόνισε περιγράφοντας τις καταναγκαστικές στιγμές που βίωσε κατά την τελευταία σεζόν της παραμονής του στη Βασίλισσα.
Σήμερα, ως ποδοσφαιριστής της Μίλαν και πάλι, νιώθει εκείνη την ευλογία ξανά που τον οδήγησε στην επίτευξη των σπουδαίων ποδοσφαιρικών στόχων της νιότης του. «Είμαι 31 πια και ο χρόνος αρχίζει να λιγοστεύει. Δεν είμαι όμως πολύ μεγάλος και νιώθω ξανά ζωηρός. Στη Μίλαν ξαναβρίσκω τον εαυτό μου και έχω πολλά να της δώσω. Πιστεύω ότι με προσπάθεια και πίστη θα αναγεννηθούμε μαζί» τόνισε ο βαθιά θρήσκος Κακά μετά το νικηφόρο 3-0 των Ροσονέρι επί της Σέλτικ για το Τσάμπιονς Λιγκ, ματς στο οποίο ήταν σκόρερ (του πρώτου τέρματος) και μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα.
Στην Ιταλία η Μίλαν παραπαίει… Βρίσκεται στη 13η θέση της βαθμολογίας με 14 βαθμούς σε 13 αγώνες, 21 λιγότερους από την πρωτοπόρο Γιουβέντους και μόλις 6 περισσότερους από την ουραγό Κιέβο Βερόνα. Ωστόσο το Τσάμπιονς Λιγκ είναι μια διοργάνωση που μπορεί να χαρακτηριστεί και δική της! Εχει κατακτήσει το τρόπαιο επτά φορές και, όπως τονίζει ο Κακά, «κανείς δεν μπορεί να μας απαγορεύσει να κοιτάζουμε ως το τέλος του δρόμου. Ας περάσουμε στην επόμενη φάση και τα όνειρά μας θα συνεχίζονται» δήλωσε ο σπουδαίος βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός μετά τον ιταλικό θρίαμβο στη Σκωτία.
Η Μίλαν υποδέχεται τον Αγιαξ στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του όγδοου ομίλου και της αρκεί η ισοπαλία για να περάσει στους «16» ως δεύτερη πίσω από την Μπαρτσελόνα. Με νίκη βέβαια μπορεί να περάσει και ως πρώτη αν οι Μπλαουγκράνα ηττηθούν στην έδρα τους από τη βαθμολογικά αδιάφορη πλέον Σέλτικ.
Δημοσιεύτηκε στο HeliosPlus στις 27 Νοεμβρίου 2013

HeliosPlus

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.