Εως 30 Σεπτεμβρίου τα δικαιολογητικά στις εφορίες

Ενημέρωση στις εφορίες ότι η καταληκτική προθεσμία που είχε ορίσει το υπουργείο Οικονομικών για την προσκόμιση των δικαιολογητικών και η οποία εκπνέει κανονικά αύριο 26 Σεπτεμβρίου 2013 θα παραταθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου παρέσχε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης.

Σημειώνεται πως από τους 340.788 φορολογούμενους που ειδοποιήθηκαν μέσω του Taxisnet ότι για να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της δήλωσης τους πρέπει να προσκομίσουν ή να αποστείλουν ταχυδρομικά τα απαιτούμενα πρωτότυπα δικαιολογητικά στην αρμόδια ΔΟΥ, μέχρι και χθες είχαν προσέλθει στις Εφορίες μόλις 121.404 φορολογούμενοι, ήτοι το 35,6% του συνόλου.

Ωστόσο, από τους 121.404 φορολογούμενους που ανταποκρίθηκαν και προσκόμισαν τα πρωτότυπα δικαιολογητικά, οι εφορίες έχουν ολοκληρώσει την εκκαθάριση μόλις 46.391 δηλώσεων, ενώ εκκρεμεί ακόμη η εκκαθάριση 48.580 δηλώσεων τα παραστατικά των οποίων που έχουν ήδη ελεγχτεί.

Πρέπει να σημειωθεί πως περίπου 26.433 δηλώσεις που βρίσκονται στις εφορίες, παραμένουν υπό επεξεργασία και η εκκαθάρισή τους θα γίνει μέσα στον Οκτώβριο, ήτοι οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν το φόρο που θα τους βεβαιωθεί σε μια δόση.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.