Βόλεϊ ανδρών: Στην αφετηρία για τον τίτλο

Ενα καυτό διήμερο αρχίζει από σήμερα στα τερέν του βόλεϊ καθώς ξεκινούν οι αγώνες των πλέι οφ για τις θέσεις 1-4, των πλέι οφ για τις θέσεις 5-8 και τα πλέι άουτ για τη σωτηρία. Την παράσταση κλέβουν βέβαια οι διπλές αναμετρήσεις, σήμερα και αύριο (Σάββατο), των ομάδων που έχουν προκριθεί στα ημιτελικά και θα δώσουν την τελική μάχη για τον τίτλο.

Ενα καυτό διήμερο αρχίζει από την Παρασκευή (5/4) στα τερέν του βόλεϊ καθώς ξεκινούν οι αγώνες των πλέι οφ για τις θέσεις 1-4, για τις θέσεις 5-8 και τα πλέι άουτ για τη σωτηρία. Την παράσταση κλέβουν βέβαια οι διπλές αναμετρήσεις, σήμερα και αύριο (Σάββατο), των ομάδων που έχουν προκριθεί στα ημιτελικά και θα δώσουν την τελική μάχη για τον τίτλο.
Ολυμπιακός – Εθνικός Αλεξανδρούπολης
Σήμερα και αύριο διασταυρώνουν τα ξίφη τους ο Ολυμπιακός με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και ο Παμβοχαϊκός με τον ΠΑΟΚ σε μια σειρά αγώνων, στην οποία την πρόκριση για τον τελικό θα πάρει η ομάδα που θα πετύχει 3 νίκες.
Οι Ερυθρόλευκοι υποδέχονται σήμερα (20.00) αλλά και αύριο την ίδια ώρα, στο κλειστό του Ρέντη, τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Ο πρωτοπόρος της κανονικής περιόδου, εκτός από το πλεονέκτημα έδρας διαθέτει και την εμπειρία για να προβάλει ως το φαβορί της σειράς. Στην κανονική περίοδο ο Ολυμπιακός σημείωσε δύο νίκες επί του Εθνικού, 3-2 στην Αλεξανδρούπολη και 3-1 στου Ρέντη. Ο προπονητής του κ. Δημήτρης Καζάζης δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Σωτήρη Σωτηρίου, ενώ έχουν επιστρέψει οι Φιλίποφ, Σμαραγδής, Χριστοφιδέλης. Ο κ. Καζάζης θεωρεί ότι «ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης συνδυάζει τον νεανικό ενθουσιασμό με την εμπειρία. Επιπλέον δεν θα έχει άγχος. Ως Ολυμπιακός έχουμε μάθει να πορευόμαστε και με την πίεση του πρωταθλητισμού αλλά και με τα προβλήματα των τραυματισμών».

Από την άλλη πλευρά για τους φιλοξενούμενους η πρόκριση στα ημιτελικά και η έξοδος στην Ευρώπη μετά από 30 χρόνια συνιστά ήδη μια πολύ μεγάλη επιτυχία και έτσι αντιμετωπίζουν τη συμμετοχή τους στα ημιτελικά ως γιορτή. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν βάζουν ακόμη πιο ψηλά τον… φιλέ. Ο προπονητής τους κ. Σάκης Μουστακίδης είναι κατηγορηματικός: «Δεν φτάσαμε μέχρι εδώ για να τα παρατήσουμε και να κάνουμε πλάκα. Θέλουμε να το ευχαριστηθούμε και να παίξουμε ελεύθερα, χωρίς άγχος. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να είμαστε σοβαροί. Τώρα πρέπει να δείξουμε τις δυνατότητες μας και το τι μπορούμε να κάνουμε. Ειδικά στους ημιτελικούς που οι αγώνες είναι τηλεοπτικοί ο Εθνικός θα έχει τεράστιο όφελος. Είμαι πολύ ευχαριστημένος διότι τον τελευταίο καιρό έχουμε ενεργοποιήσει όλη την τοπική κοινωνία του Έβρου όπως γίνονταν και πολύ παλιά. Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί αλλά και εμείς έχουμε το όνειρο του τελικού».
Παμβοχαϊκός – ΠΑΟΚ
Για δεύτερη σερί χρονιά ο Παμβοχαϊκός προκρίνεται στα ημιτελικά των πλέι οφ, έχοντας μάλιστα εφέτος κατακτήσει τη δεύτερη θέση στην κανονική περίοδο. Ετσι η ομάδα του Βραχατίου έχει το πλεονέκτημα έδρας απέναντι στον ΠΑΟΚ τον οποίο αντιμετωπίζει σήμερα (17.30) και αύριο την ίδια ώρα. Οι Θεσσαλονικείς όμως που προέρχονται από ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων (νίκες με Φοίνικα, Μίλωνα, Ολυμπιακό) μετρούν δύο νίκες επί του Παμβοχαϊκού την κανονική περίοδο. Ο προπονητής των Κορινθίων όμως κ. Νίκος Ζαλμάς θεωρεί ότι: «Δεν έχουν καμία σημασία οι αγώνες της κανονικής περιόδου τους οποίους και χάσαμε. Είναι διαφορετικές αναμετρήσεις, με διαφορετικές ομάδες και διαφορετικούς προπονητές. Εμείς δεν είχαμε τον Καλντέιρα, ο ΠΑΟΚ δεν είχε τον Ντος Σάντος και ο Στέλιος Καζάζης δεν ήταν προπονητής. Επι πλέον στον πρώτο αγώνα προερχόμασταν από 11 σετ που είχαμε δώσει στην Ευρώπη. Για μας υπάρχει το πρώτο παιχνίδι και αυτό κοιτάμε τη δεδομένη χρονική στιγμή. Πρέπει να προασπίσουμε την έδρα μας και να αποδείξουμε πως δεν παλέψαμε άδικα όλη τη σεζόν για την 2η θέση και το πλεονέκτημα».

Από την πλευρά του ο προπονητής του ΠΑΟΚ κ. Στέλιος Καζάζης εκτιμά ότι: «το μεγάλο πλεονέκτημα της ομάδας του Βραχατίου είιναι ότι φέτος έχει πολλούς αθλητές που έχουν εμπειρίες από τίτλους και αυτό σημαίνει ότι έχουν περάσει μέσα από την ίδια διακδικασία πολλές φορές και μπορούν να χειριστούν και αγωνιστικά και ψυχολογικά την πίεση από αυτή τη σειρά των αγώνων». Ο Δικέφαλος του Βορρά προκρίνεται για 8η φορά σε 4αδα αλλά ποτέ δεν έχει πάρει καλύτερη θέση από την 4η στα 45 χρόνια της Α΄Εθνικής.

Οι θέσεις 5-8
Για τα πλέι οφ των θέσεων 5-8 αναμετρώνται αύριο Φοίνικας Σύρου – Λαμία (19.00) και Αρης – Κηφισιά (Μίκρα 17.30). Οι νικητές των αγώνων θα δώσουν τη μάχη (στις δύο νίκες) για την κατάληψη της 5ης θέσης.
Η σωτηρία
Στο Αιγίνιο ανοίγει σήμερα η αυλαία των πλέι άουτ, όπου Νίκη, Ηρακλής και Παναθηναϊκός θα δώσουν τη μάχη για την παραμονή τους στην Α1 ανδρών. Αύριο στις 19.00 η Νίκη υποδέχεται τον Παναθηναϊκό ενώ ο Ηρακλής έχει ρεπό. Η ομάδα του Αιγινίου έχει 25 βαθμούς από την κανονική περίοδο έναντι 23 του Ηρακλή και 20 του Τριφυλλιού.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.