{{{ moto }}}
Το χταπόδι παίρνει µορφή από το σκεύος στο οποίο «φυλακίζεται». Κόβεται σε λεπτότατες φέτες και σερβίρεται σαν φινετσάτο ορεκτικό. Με τον ζωµό του µπορείτε να κάνετε νοστιµότερη την παέγια.
Υλικά (για 8 άτοµα)
1 φρέσκο χταπόδι (1.000-1.300 γρ.), καθαρισµένο (βλ. σελ. 14)
Για τον ζωμό
- 1 καρότο
- ½ κλωνάρι σέλερι
- 1/4πράσο
- 1/4κόκκινη πιπεριά
- 1 κλωνάρι µάραθου
- 2 φρέσκα φύλλα δάφνης
- µαύρο πιπέρι σε κόκκους, σπασµένο
- χονδρό αλάτι
- 3 φλ. νερό
Για το λαδολέμονο
- 2 κ.σ. χυµό λεµονιού
- 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο, απαλό
- 1 κ.γ. µαραθόσπορο, κοπανισµένο
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1 πρέζα ζάχαρη
Εκτέλεση της συνταγής, βήμα-βήμα