Το National Theatre τιμά τον Norman Parkinson

Ο ιστορικός φωτογράφος Νόρμαν Πάρκινσον είναι το αντικείμενο της έκθεσης «Lifework: Norman Parkinson’s Century of Style» που ανοίγει τις πόρτες της την Παρασκευή 1 Μαΐου στο «National Theatre» του Λονδίνου. Η παρουσίαση του σημαντικού φωτογραφικού αρχείου συμπίπτει με τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννηση του βρετανού καλλιτέχνη.

Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες από όλο το φάσμα της εκτενούς καριέρας του Πάρκινσον –από εικόνες που τράβηξε πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, μέχρι και αυτές που δημιούργησε πριν τον θάνατο του το 1990. Πορτρέτα της βασιλικής οικογένειας, διάσημων ανθρώπων της σκηνής, της οθόνης και της πολιτικής σκηνής, καθώς και μουσικών αστέρων, θα είναι όλα εκεί για να θαυμαστούν από τους επισκέπτες.
Εχοντας δουλέψει για τα περιοδικά «Vogue» και «Harper’s Bazzar», αλλά και για την βρετανική «Royal Air Force» κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, ο Πάρκινσον ήταν ο διασημότερος φωτογράφος μόδας από τη δεκαετία του ’40 μέχρι και τη δεκαετία του ’90. Ηταν αυτός που τόλμησε να βγάλει τα μοντέλα από τα κλειστά στούντιο και να τα βάλει να ποζάρουν σε φυσικούς χώρους και εξωτικές τοποθεσίες.
«Ο Νόρμαν Πάρκινσον ήταν όλα αυτά που θα περίμενες από έναν φωτογράφο στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα –κομψός, ακριβής, με κάπως αμφιλεγόμενη φήμη και απόλυτα προσανατολισμένος προς την ομορφιά» δήλωσε ο υπεύθυνος της έκθεσης Τζον Λάνγκλεϊ. «Με την τέχνη του έβαζε ένα πλαίσιο ρεαλισμού στα πρόσωπα που φωτογράφιζε».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.