Βόλεϊ: Ραντεβού με μια άγνωστη για τον Ολυμπιακό

Το βάρος του μοναδικού εκπροσώπου της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά κύπελλα βόλεϊ φέρει ο Ολυμπιακός ο οποίος αντιμετωπίζει σήμερα στις 19.00 στο κλειστό του Ρέντη την «άγνωστη» Σρόιτελ Μινσκ στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» του Τσάλενζ Καπ.

Το βάρος του μοναδικού εκπροσώπου της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά κύπελλα βόλεϊ φέρει ο Ολυμπιακός ο οποίος αντιμετωπίζει σήμερα στις 19.00 στο κλειστό του Ρέντη την «άγνωστη» Σρόιτελ Μινσκ στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» του Τσάλενζ Καπ.

Οι Ερυθρόλευκοι για λόγους… εθνικού αλλά και σωματειακού γοήτρου επιθυμούν να φθάσουν όσον το δυνατόν πιο ψηλά σε μια διοργάνωση χαμηλής δυναμικότητας που προσφέρεται για διακρίσεις. Επιπλέον η πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα, από τον Παμβοχαϊκό, έχει δημιουργήσει ένα επιπλέον κίνητρο στους Ερυθρόλευκους όπως εξολομολογείαι και ο πασαδόρος Θάνος Μαρούλης. «Θα έλεγα ότι πεισμώσαμε περισσότερο μετά το πρόσφατο αρνητικό αποτέλεσμα. Όχι γιατί χάσαμε. Στον αθλητισμό υπάρχει και η ήττα. Αυτό που μας στεναχώρησε και μας πεισμώνει, είναι που δεν δείξαμε το πάθος των προηγούμενων παιχνιδιών» δήλωσε στην ιστοσελίδα του συλλόγου προσθέτοντας ότι «Ο Ολυμπιακός έχει προπονητή και παίκτες με εμπειρία και αξία που να μπορούν να διαχειριστούν μία ήττα».

Η Σρόιτελ είναι μια ομάδα χωρίς ιδιαίτερες ευρωπαϊκές περγαμηνές. Εφέτος διεκδικεί για τρίτη σερί περίοδο την πρόκριση της στην προημιτελική φάση της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Πέρυσι αποκλείστηκε από τη γαλλική Ρεν και πρόπερσι από την Αρκάς. Στο ρόστερ της ξεχωρίζουν ο 22άχρονος Κουβανός Ιοσβάνι Ερνάντες και ο 29άχρονος Γάλλος πασαδόρος Γιαννίκ Μπαζέν. Πρόκειται για ομάδα που βασίζεται πολύ στη δύναμη και ο Θάνος Μαρούλης θεωρεί ότι «θα πρέπει να έχουμε ως οδηγό μας, την ηρεμία και την πειθαρχία που επιδείξαμε απέναντι στη Λέφσκι Σόφιας (σ.σ. ομάδα που απέκλεισε ο Ολυμπιακός στον προηγούμενο γύρο».

Ο προπονητής των Ερυθρολεύκων κ. Δημήτρης Καζάζης δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Μίλαν Γιούρισιτς. Ο σέρβος κεντρικός συνεχίζει το πρόγραμμα αποθεραπείας του.
Ο γάλλος πασαδόρος της λευκορώσικης ομάδας Μπαζέν που πριν από λίγα χρόνια ονειρεύονταν να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα όπως ο ίδιος εξομολογείται εκτιμάει ότι ο Ολυμπιακός «είναι μια έμπειρη ομάδα με παίκτες κλάσης όπως οι Γιορντάνοφ, Χριστοφιδέλης» ενώ αναγνωρίζει ότι: «Αντιθέτως εμείς έχουμε μια νεανική ομάδα, η οποία ναι μεν έχει πολύ ταλέντο αλλά είμαστε άπειροι». Δεν… καταθέτει όμως τα όπλα τονίζοντας ότι : «θέλουμε να προχωρήσουμε στην Ευρώπη και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε δύσκολη τη ζωή των αντιπάλων μας. Προσωπικά αν δεν πίστευα ότι μπορούμε θα καθόμουν σπίτι μου».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.