ΠαΣοΚ: Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο

«Με προκήρυξη από τη Βίλα Αμαλία» παρομοίωσε ο κ. Ευ. Βενιζέλος, την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής μιλώντας στην ΚΟ του ΠαΣοΚ. «Ο λόγος τους είναι εγκωμιαστικός προς τη βία, εκφράζει τον παλαιοκομματικό αριστερισμό. Μιμούνται τις χειρότερες στιγμές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ένα πολιτικό ρεσάλτο με χυδαίο τρόπο. Εμείς πρέπει να πάρουμε εμείς τη σημαία της αλήθειας», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Αλ. Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, η Ιπποκράτους εκτιμά ότι «επιβεβαιώνει πλήρως όσα έχουμε πει για το πολιτικό ρεσάλτο κατά της κυβέρνησης και της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο, δεν έχει προτάσεις και λύσεις για το μέλλον της χώρας και των πολιτών. Γι αυτό επιχειρεί «έφοδο» κατά της πολιτικής σταθερότητας, επενδύοντας πάνω στην καταστροφή της χώρας. Καταστροφή που σε πείσμα του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε επήλθε ούτε θα επέλθει, γιατί οι θυσίες και οι δυσκολίες που υφίσταται ο ελληνικός λαός πιάνουν τόπο».

Επιπλέον, βουλευτές του ΠαΣοΚ χαρακτηρίζουν χοντροκομμένη και άτεχνη την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να σπείρει ζιζάνια στο εσωτερικό του κόμματος, εξαιρώντας, από την πρόταση παραπομπής που κατέθεσε, τον κ. Γ. Παπανδρέου, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα στελέχη της Κουμουνδούρου καλλιεργούσαν κλίμα και εναντίον του. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει τοποθετηθεί σχετικά με τις εξελίξεις πέραν της ανακοίνωσης του γραφείου του ότι παραμένει στην πάγια θέση του, όλα στο φως. Είναι όμως μάλλον απίθανο να επιτύχει ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, λένε στο ΠαΣοΚ καθώς ο κ. Παπανδρέου, το όνομα του οποίου περιλαμβάνται στις προτάσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής, έχει ακούσει από τον κ. Τσίπρα κριτική στο όριο της ύβρεως.

Ενδεικτικά αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε την κυβέρνηση Παπανδρέου στη Βουλή για «τζάμπα μαγκιά» (Δεκέμβριος 2010), χαρακτήριζε «μαθητευόμενους μάγους του νεοφιλελευθερισμού» τον τότε Πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του (Απρίλιος 2011), την κυβέρνηση «επικίνδυνη και πρέπει να φύγει το συντομότερο. «Ο Παπανδρέου έχει ξεπεράσει πια και τη Θάτσερ και τον Πινοσέτ και φαίνεται ότι προκειμένου να κρατηθεί λίγο ακόμα στην εξουσία είναι αδίστακτος» (Μάιος 2011). Επίσης, χαρακτήριζε «εκ προ μελέτης έγκλημα» την παραπομπή της χώρας στο ΔΝΤ από τον κ. Παπανδρέου «ο οποίος προσωπικά μεθόδευσε την υπαγωγή της χώρας μας στον έλεγχο της τρόικας και του ευρωατλαντισμού» (Μάιος 2011).

Βενιζέλος: «Με προκήρυξη από τη Βίλα Αμαλία μοιάζει η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ»

«Με προκήρυξη από τη Βίλα Αμαλία» παρομοίωσε ο κ. Ευ. Βενιζέλος, την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής μιλώντας στην ΚΟ του ΠαΣοΚ. «Ο λόγος τους είναι εγκωμιαστικός προς τη βία, εκφράζει τον παλαιοκομματικό αριστερισμό. Μιμούνται τις χειρότερες στιγμές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ», επισήμανε. «Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ένα πολιτικό ρεσάλτο με χυδαίο τρόπο. Εμείς πρέπει να πάρουμε εμείς τη σημαία της αλήθειας», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε σαφές επίσης ότι θα συνεχιστεί από την πλευρά του ΠαΣοΚ η πίεση προς τα υπουργεία και τους μεγάλους φορείς, τόσο με την παρακολούθηση του έργου που παράγουν όσο και με τις επιτόπιες επισκέψεις κλιμακίων του κόμματος. Ειδική αναφορά έκανε στη θέση του ΠαΣοΚ για το πετρέλαιο θέρμανσης, η οποία όπως είπε λαμβάνει υπόψη τις αγωνίες της κοινωνίας, τη μείωση των εσόδων του κράτους και το περιβαλλοντικό-υγειονομικό ζήτημα, αλλά και στην πρωτοβουλία κατά του ρατσισμού και της βίας.

Την Πέμπτη, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ θα κάνει παρέμβαση στη Βουλή κατά τη συζήτηση για το φορολογικό. Θα μιλήσει τόσο για τις απαραίτητες βελτιώσεις στο φορολογικό, όσο και για την τροπολογία μας για τις ευπαθείς ομάδες. «Το φορολογικό νομοσχέδιο είναι κατ´ ανάγκη αποσπασματικό. Πρέπει συνεπώς να συνδεθεί με το ολοκληρωμένο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, να αναδειχθούν τα προγεφυρώματα που έχουν ψηφισθεί και ισχύουν, να ενεργοποιηθεί και να ολοκληρωθεί ο σχετικός διάλογος», επισήμανε ο κ. Βενιζέλος.

Επίσης, τόνισε ότι το συνέδριο του ΠαΣοΚ πρέπει να πραγματποιηθεί στις 28 Φεβρουαρίου και ότι η ΚΟ πρέπει να είναι πρωτοπόρος στα θέματα της προσυνεδριακής προετοιμασίας, να ενεργοποιηθούν οι βουλευτές για να συνταχθούν τα κείμενα και να τροφοδοτηθεί ο προσυνεδριακές διάλογος. Μέσα από τη διαδικασία αυτή, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος θα δοθεί η δυνατότητα να προβληθούν οι θέσεις του κόμματος για το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, την αναθεώρηση του Συντάγματος και άλλα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.