Φιλέτο τσιπούρας µε κρούστα από λιαστές ντοµάτες, αµύγδαλο και µυρωδικά

Κανείς δεν θα πιστεύει ότι αυτό το φαγητό έγινε σε τόσο λίγο χρόνο. Μπορείτε να αντικαταστήστε την τσιπούρα µε το ψάρι της αρεσκείας σας

Κανείς δεν θα πιστεύει ότι αυτό το φαγητό έγινε σε τόσο λίγο χρόνο. Μπορείτε να αντικαταστήστε την τσιπούρα µε το ψάρι της αρεσκείας σας.

Υλικά(για 4 άτοµα)

  • 8 φιλέτα τσιπούρας (περίπου 1 κιλό)
  • 60 γρ. µουστάρδα
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 40 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 120 γρ. ψωµί τοστ χωρίς κόρα, τριµµένο
  • 80 γρ. αµύγδαλο, χοντροκοµµένο
  • 60 γρ. λιαστές ντοµάτες
  • 10 γρ. ξύσµα λεµονιού
  • 20 γρ. µαϊντανός, ψιλοκοµµένος
  • 20 γρ. βασιλικός, ψιλοκοµµένος
  • αλάτι

Εκτέλεση

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200°C. Αλατίζουµε καλά τα φιλέτα τσιπούρας. Αλείφουµε την πάνω µεριά των φιλέτων µε τη µουστάρδα.

Χτυπάµε στο multi όλα τα υπόλοιπα υλικά µέχρι να οµογενοποιηθούν. Απλώνουµε το µείγµα οµοιόµορφα πάνω από τη στρώση της µουστάρδας στο κάθε φιλέτο.

Τοποθετούµε τα φιλέτα σε λαδωµένο ταψί και τα ψήνουµε µέχρι η κρούστα να γίνει τραγανή και τα φιλέτα της τσιπούρας ζουµερά.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.