Ντοματόσουπα με νιφάδες βρόμης

Υλικά για 2 παιδιά

2-3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
2 μεσαίες ώριμες ντομάτες, περασμένες στον τρίφτη
1 κλωναράκι φρέσκου θυμαριού
4-5 κουταλιές κουάκερ (νιφάδες βρόμης)
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
φέτα ή κατίκι Δομοκού για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι, προσθέτουμε την ντομάτα και το θυμάρι και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Επειτα από 3-4 λεπτά, προσθέτουμε 200-250 ml νερό και αφού βράσει αφαιρούμε το θυμάρι και ρίχνουμε το κουάκερ. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά, σβήνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε για 4-5 λεπτά. Σερβίρουμε με λίγη τριμμένη φέτα ή 1 κ.σ. κατίκι Δομοκού.
TIPS
– Ανάλογα με το πόσο πηχτή θέλετε τη σούπα μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε νιφάδες. Οσο το αφήνετε στη ζεστή κατσαρόλα, τόσο πιο πολύ πήζει.
– Προσθέτετε αλάτι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας ή ανάλογα με το πώς συνηθίζετε να μαγειρεύετε για τα παιδιά σας. Αν προσθέσετε φέτα ή κατίκι, καλό θα είναι να μη βάλετε πολύ αλάτι.
– Μπορείτε να αρωματίσετε τη σούπα με λίγα φύλλα βασιλικού.
– Είναι ένα υγιεινό φαγητό και για τις νέες μαμάδες που θηλάζουν αφού οι σούπες «κατεβάζουν» περισσότερο γάλα.
(H συνταγή είναι της Χαράς Κρουστάλλη από την στήλη «Δίκτυο Μαμάδων»)

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.