Πλούσιες εκδηλώσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Δημιουργική αναζήτηση, στήριξη σε νέους δημιουργούς, τιμή σε παλαιότερους αλλά και συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς και θεσμούς συνιστούν τους βασικούς άξονες του προγραμματισμού του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης για την περίοδο Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2012.

Συναυλίες, παράλληλες δράσεις και εορταστικές εκδηλώσεις απαρτίζουν τον κύριο κορμό ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο του προγράμματος Θεσσαλονίκη- Σταυροδρόμι Πολιτισμών, αλλά και στην ίδια την μακεδονική πρωτεύουσα.

Σ΄ό,τι αφορά αυτές καθαυτές τις παραστάσεις, ξεχωρίζει η διάσημη ομάδα χορού Batsheva από το Ισραήλ με την χορογραφία του φημισμένου Οχάντ Ναχαρίν «Hora» που αποτελεί συμπαραγωγή με τα 47α Δημήτρια και θα παρουσιαστεί στις 29/9. O τίτλος αναφέρεται σε ισραηλίτικο λαϊκό χορό που χορευόταν στους αγρούς μετά από μια μέρα σκληρής δουλειάς.

Θα ακολουθήσει συναυλία του πιανίστα Γιάννη Βακαρέλη και του ακορντεονίστα Bjarke Mogensen στις 3/10 και περιλαμβάνει σύγχρονα έργα που γράφτηκαν για ασυνήθιστους συνδυασμούς οργάνων αλλά και δικές τους διασκευές κλασικών έργων.

Σ΄ό,τι αφορά τις υπόλοιπες εκδηλώσεις, μεταξύ άλλων αναφέρεται η συναυλία της Ορχήστρας Δωματίου της Σμύρνης στις 10/10 αλλά και το ρεσιτάλ του τούρκου πιανίστα Φαζίλ Σάι στις 12 του ίδιου μηνός.

Το πρόγραμμα, συμπληρώνουν μεταξύ άλλων παραστάσεις κλασικού μπαλέτου («Ωραία Κοιμωμένη» στις 8 και 9 Δεκεμβρίου ) αλλά και φλαμένκο (BalletFlamencodeAndalucia στις 6 και 7 Νοεμβρίου), η κωμική όπερα του Σπύρου Σαμάρα «Η Κρητικοπούλα» , μια παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που θα παιχθεί στην Θεσσαλονίκη μεταξύ 22-25 Νοεμβρίου , το «Ραντεβού με την Οπερα» – ο κύκλος εκπαιδευτικών προγραμμάτων που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά- η Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Βερολίνου υπό τον Γιούρι Γιάνκο στις 19 Οκτωβρίου αλλά και οι απευθείας μεταδόσεις από την Μητροπολιτική Οπερα της Νέας Υόρκης που πραγματοποιούνται με την στήριξη του Ομίλου ANTENNA.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.