Μεξικό: Δεν αναγνωρίζει την ήττα του ο Αντρές Ομπραδόρ

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών ο Μεξικανός υποψήφιος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, δηλώνοντας ότι θα περιμένει να ολοκληρωθούν η καταμέτρηση των ψήφων, αλλά και η έρευνα αναφορικά με τις παρατυπίες που έχει καταγγείλει.

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών ο μεξικανός υποψήφιος, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, δηλώνοντας ότι θα περιμένει να ολοκληρωθούν η καταμέτρηση των ψήφων αλλά και η έρευνα αναφορικά με τις παρατυπίες που έχει καταγγείλει.

Ο Ομπραδόρ ήρθε δεύτερος στις εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή. Νικητής αναδείχθηκε ο ηγέτης του κεντρώου Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος (PRI) Ενρίκε Πένια Νιέτο. Με καταμετρημένο το 96% των ψήφων, ο Πένια Νιέτο αποσπά ποσοστό 38,05% και ο Ομπραδόρ 31,7%.

Στις προεδρικές εκλογές του 2006 ο Ομπραδόρ είχε αναμετρηθεί με τον Φελίπε Καλντερόν. Ο Καλντερόν κέρδισε τελικά με λιγότερο από 1% και η νίκη αυτή αμφισβητήθηκε έντονα.

Ακολούθησε μπαράζ ενστάσεων, προσφυγών και διαδηλώσεων με επικεφαλής τον Ομπραδόρ, αλλά τελικά η νίκη του Καλντερόν επισφραγίστηκε στα δικαστήρια.

Η νίκη του Ενρίκε Πένια Νιέτο, την Κυριακή, επανέφερε στην εξουσία έπειτα από 12 χρόνια το Θεσμικό Επαναστατικό Κόμμα (PRI).

Ο ίδιος υποσχέθηκε ότι θα κυβερνήσει «με όλους και για όλους», λέγοντας ότι θα τιμήσει τη δεύτερη ευκαιρία που δόθηκε στο PRI με έναν «νέο τρόπο διακυβέρνησης».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.