Στάση αναμονής στην Κουμουνδούρου

Ηδη φθάνοντας κάποιος στην πλατεία Κουμουνδούρου αντιλαμβάνεται ότι κάτι διαφορετικό συμβαίνει εδώ. Απέναντι από την πόρτα του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλακόστρωτο της πλατείας, είναι παραταγμένες δέκα τουλάχιστον τηλεοπτικές κάμερες, ενώ άλλες κρέμονται σαν τα τσαμπιά γύρω από την κεντρική είσοδο

Ηδη φθάνοντας κάποιος στην πλατεία Κουμουνδούρου αντιλαμβάνεται ότι κάτι διαφορετικό συμβαίνει εδώ. Απέναντι από την πόρτα του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλακόστρωτο της πλατείας, είναι παραταγμένες δέκα τουλάχιστον τηλεοπτικές κάμερες, ενώ άλλες κρέμονται σαν τα τσαμπιά γύρω από την κεντρική είσοδο.

Μια μεγάλη οθόνη τηλεόρασης δεσπόζει στην πλατεία απ’ όπου δεκάδες άνθρωποι παρακολουθούν τις τηλεοπτικές εκπομπές για τις εκλογές. Σιγά σιγά συγκεντρώνονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία είναι φειδωλά στις τοποθετήσεις τους αναμένοντας κι εκείνοι το τελικό αποτέλεσμα που θα κρίνει την πρωτιά και βεβαίως το μπόνους των 50 εδρών. Η ικανοποίηση πάντως στα πρόσωπά τους δεν κρύβεται. Εκτιμούν ότι έγινε τεράστιο άλμα με τα εκλογικά ποσοστά που φαίνεται να καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ είτε είναι πρώτο είτε δεύτερο κόμμα.

Πάντως, όλοι βρίσκονται σε αναμονή και ορισμένοι εξ αυτών εμφανίζονται με την ελπίδα ότι μπορεί τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ να πετύχει την ανατροπή. Είναι χαρακτηριστικό πως ο κ. Μανώλης Γλέζος, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, σημείωνε ότι με βάση τη μικρή διαφορά που εμφανίζουν τα πρώτα αποτελέσματα, «μπορεί να είμαστε εμείς το πρώτο κόμμα, αλλά δεν μπορώ να το πω με απόλυτη βεβαιότητα». Μάλιστα θύμισε ότι όταν το 1958 η ΕΔΑ είχε λάβει το 24,42% των ψήφων, η εφημερίδα Αυγή, της οποία τότε ήταν διευθυντής, έγραφε «ώσπου να βγει τελικό αποτέλεσμα ξεψυχήσαμε».
Πενήντα τέσσερα χρόνια μετά _ είπε _ ζούμε ανάλογες στιγμές. Επεσήμανε πάντως, ότι ασφαλή αποτελέσματα δεν θα έχουμε πριν τις 11 το βράδυ.
Στον 6ο όροφο του κτιρίου της πλατείας Κουμουνδούρου, όπου στεγάζεται και το γραφείο του κ. Αλ. Τσίπρα, βρέθηκε το απόγευμα και η ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) κυρία Μαρίζα Ματίας. Όπως είπε στο Βήμα η κυρία Ματίας, «οι εκλογές στην Ελλάδα και η επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ είναι ελπίδα για ολόκληρη την Ευρώπη. Χθες στην Πορτογαλία έγιναν συγκεντρώσεις κατά της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις».
Η κυρία Ματίας είχε ξαναβρεθεί στην Αθήνα σε διαδηλώσεις κατά του μνημονίου. Όπως σημειώνει, σήμερα είναι σημαντική μέρα για την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη. Χαρακτηριστικά είπε: «Σπάει το δόγμα που λέει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση».
Από λεπτό σε λεπτό αναμένεται να ξεκινήσει η συνεδρίαση της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.