Σπετζοφάι

Ταιριάζει πολύ σερβιρισμένο με ρύζι μπασμάτι

Υλικά (για 4 μερίδες)

250 ml ελαιόλαδο
1 κιλό πιπεριές κέρατο, ξεσποριασμένες και χοντροκομμένες
½ πιπεριά πράσινη ή κόκκινη καυτερή
1.500 γρ. λουκάνικα, μοσχαρίσια, κομμένα σε διαγώνιες ροδέλες 2 εκ.
1.500 γρ. ντομάτες, περασμένες από τον τρίφτη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 100 ml λάδι, τηγανίζουμε τις πιπεριές για 5 λεπτά και τις βγάζουμε. Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τα λουκάνικα, τα σοτάρουμε και αυτά για 4 λεπτά και τα βγάζουμε.

Στραγγίζουμε την κατσαρόλα από το λίπος που έβγαλαν τα λουκάνικα, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και την ντομάτα και την αφήνουμε να πάρει μία βράση για 5 λεπτά.

Κατόπιν προσθέτουμε τις πιπεριές και τα λουκάνικα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Λίγο προτού αποσύρουμε από τη φωτιά ελέγχουμε το αλατοπίπερο.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.