Αλ. Παπαδόπουλος: Την Κυριακή θα κριθεί αν η Ελλάδα επανέλθει στην Ευρωζώνη

«... Την Κυριακή 17 Ιουνίου 2012 θα κριθεί αν ουσιαστικά η Ελλάδα θα επανέλθει ή όχι στην ευρωζώνη. Ακούγεται σαν παραδοξότητα αλλά δεν είναι. Δυστυχώς ο εθνικός και πολιτικός Λόγος που εκπέμπεται αυτή την περίοδο εντός και εκτός Ελλάδος από τις πολιτικές και όχι μόνο ηγεσίες μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα έπαψε να έχει συμπεριφορά χώρας ευρωζώνης.

Μιλώντας σε εκδήλωση στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου παρουσιάστηκε το βιβλίο «Πορεία στην ομίχλη της κρίσης» του Αντώνη Βγόντζα ο Αλέκος Παπαδόπουλος είπε μεταξύ άλλων:

«… Την Κυριακή 17 Ιουνίου 2012 θα κριθεί αν ουσιαστικά η Ελλάδα θα επανέλθει ή όχι στην ευρωζώνη. Ακούγεται σαν παραδοξότητα αλλά δεν είναι. Δυστυχώς ο εθνικός και πολιτικός Λόγος που εκπέμπεται αυτή την περίοδο εντός και εκτός Ελλάδος από τις πολιτικές και όχι μόνο ηγεσίες μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα έπαψε να έχει συμπεριφορά χώρας ευρωζώνης.

Το καθοδηγούν τη χώρα πνεύμα, που κυριαρχεί σήμερα, με κανένα τρόπο δεν υποδηλώνει εθνική απόφαση για έξοδο από την κρίση. Επικυριαρχεί και πάλι ο ιστορικός λαϊκισμός και η εθνική πλάνη.

Δεν υπήρξαν υπερασπιστές του προγράμματος προσαρμογής, αυτού που ονομάζουν κάποιοι «μνημόνιο», έστω και με εύλογες επιφυλάξεις για κάποια τυχόν θεολογικού χαρακτήρα μέτρα που επέβαλε η τεχνοκρατική οίηση της τρόικα.

Δεν ανταγωνίστηκαν τα πολιτικά κόμματα στη βάση ενός εθνικού σχεδίου εξόδου της χώρας από την κρίση, όπως θα έκαναν σε κάθε άλλη χώρα.

Η όλη πολιτική σκιαμαχία εξαντλήθηκε σε μία διαλυτική πλειοδοσία τυφλής αντιστράτευσης του λεγόμενου «μνημονίου».

Η πολεμική τους ρητορική και αμφισβήτηση του προγράμματος προσαρμογής κινήθηκε με την εφεύρεση λέξεων όπως: «καταγγελία», «απαγγίστρωση», «επαναδιαπραγμάτευση» και «αναθεώρηση». Η τελευταία είναι η πιο ήπια προσέγγιση και ίσως ρεαλιστική.

Ας μη γελαστούμε από τις συνεχείς δηλώσεις των Ευρωπαίων ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη. Το ζητούμενο της Κυριακής είναι αν θα είμαστε στην ευρωζώνη με απόφασή μας και όχι των ξένων ή θα είμαστε εγκαταλελειμμένοι τυπικά σ’ αυτή, μέχρι να αναγκαστούμε να φύγουμε μονάχοι μας και να μεταπέσσουμε σε μία τριτοευρωπαική χώρα…».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.