Χοιρινά μπιφτέκια από πανσέτα με σάλτσα ΒΒQ και ψητά μανιτάρια

Υλικά για 2 άτομα

500 γρ. κιμάς από πανσέτα
4 μανιτάρια πορτομπέλο ή 8 μανιτάρια πλευρώτους

Για τη μαρινάδα
αλάτι και άσπρο πιπέρι
1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
1 κ.γ. πάπρικα, καυτερή
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
2 κ.σ. μουστάρδα, σε σκόνη ή κανονική
2 κ.σ. ξίδι
2 κ.γ. ζάχαρη, μαύρη
160 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 κ.γ. θυμάρι, τριμμένο

Για τη σάλτσα BBQ
250 γρ. κέτσαπ
125 ml χυμός ντομάτας (ή 125 ml V8)
½ κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο και σοταρισμένο για λίγα λεπτά σε ελάχιστο ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου
¼ ανανά, σε καρεδάκια
100 γρ. πίκλες, ανάμεικτες, ψιλοκομμένες
40 γρ. αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γ. ζάχαρη, μαύρη
1 κ.σ. Worcestershire sauce (θα τη βρείτε στα σουπερμάρκετ)
2-3 σταγόνες tabasco
2 κ.σ. μέλι
πιπέρι καγιέν, καυτερό
2 κ.σ. ξίδι
80-100 ml έ.π. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Μπιφτέκια: Σε 2 μπολ μοιράζουμε τα υλικά της μαρινάδας. Στο ένα βάζουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για περίπου 1 ώρα. Στο άλλο βάζουμε τον κιμά, ζυμώνουμε καλά με τα χέρια, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και τον αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.

Πλάθουμε το μείγμα του κιμά σε μπιφτέκια 100-120 γρ. και τα ψήνουμε στη σχάρα ή στο γκριλ του φούρνου για 15 λεπτά από την κάθε πλευρά. Στα τελευταία 10 λεπτά του ψησίματος προσθέτουμε και τα μανιτάρια.

Σάλτσα BBQ: Χτυπάμε στο multi όλα τα υλικά ώσπου να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Συνοδεύουμε τα μπιφτέκια με τη σάλτσα BBQ και με μια πράσινη δροσερή σαλάτα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.