Με αποχή από τις εκλογές απειλούν οι δήμαρχοι στις Σποράδες

Σε αποχή από τις εκλογές και κλείσιμο των λιμανιών προσανατολίζονται οι κάτοικοι των βορείων Σποράδων διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια των πλοίων που συνδέουν τα νησιά τους με το Βόλο.

Σε αποχή από τις εκλογές και κλείσιμο των λιμανιών προσανατολίζονται οι κάτοικοι των βορείων Σποράδων διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια των πλοίων που συνδέουν τα νησιά τους με τον Βόλο.

Επειτα από συσκέψεις που έγιναν στα νησιά και στα οποία συμμετείχαν μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων, των τοπικών φορέων και των κατοίκων αποφασίστηκε να σταλεί από τους δημάρχους κοινή επιστολή προς την υπουργό Ανάπτυξης κυρία Άννα Διαμαντοπούλου την οποία κοινοποιούν μεταξύ άλλων στους βουλευτές του νομού Μαγνησίας, σε άλλους αρμόδιους φορείς και στις ακτοπλοϊκές εταιρείες που έχουν αναλάβει τα δρομολόγια.

Μιλώντας στο «Βήμα» ο δήμαρχος Σκοπέλου κ. Γιώργος Μιχελής επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι είναι αδιανόητο να μην ερωτηθούν οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προτού προχωρήσει η Ηellenic Seaways σε περικοπή δρομολογίων από την ερχόμενη Δευτέρα.

Ειδικότερα, όπως είπε, από καθημερινά πλέον θα γίνουν τρία την εβδομάδα τα δρομολόγια προς και από τον Βόλο μέχρι τις 15 Ιουνίου, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες.

Σημείωσε ακόμη ότι σε επικοινωνία που είχαν με εκπροσώπους της εταιρείας τούς αναφέρθηκε ότι το κάνουν για λόγους εξοικονόμησης χρημάτων επειδή η επιβατική κίνηση είναι μειωμένη και υψηλό το κόστος των καυσίμων.

Η εναλλακτική λύση για τους κατοίκους των Σποράδων, πρόσθεσε, είναι τα ταχύπλοα πλοία τα οποία ωστόσο έχουν σχεδόν διπλάσια τιμή από τα συμβατικά.

Η επιστολή των τριών δημάρχων

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.