Β. Γουέστγουντ: «Οι άνθρωποι σήμερα είναι κακόγουστοι»

Για κακή αισθητική όσον αφορά στο ντύσιμό τους κατηγόρησε η Βίβιεν Γουέστγουντ τους σύγχρονους ανθρώπους, ενώ θεωρεί ότι χρειάζεται να πάρουν μαθήματα από ιστορικές προσωπικότητες, αν θέλουν να βελτιώσουν την εικόνα τους.

«Στο παρελθόν οι άνθρωποι ντύνονταν πολύ καλύτερα σε σχέση με σήμερα. Αν βλέπατε την Βασίλισσα Ελισάβετ θα ενθουσιαζόσασταν… Ήταν σαν να είχε έρθει από άλλο πλανήτη. Ήταν τόσο ελκυστική με αυτά που φορούσε», ανέφερε η Βρετανίδα σχεδιάστρια μόδας μετά την παρουσίαση της κολεξιόν τηςRed Label για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2012-13, στο πλαίσιο της Λονδρέζικης Εβδομάδας Μόδας.

Και πρόσθεσε «Ποτέ οι άνθρωποι δεν έδειχναν τόσο άσχημοι, όσο σήμερα όσον αφορά στο ντύσιμό τους. Κανείς δεν σκέφτεται… Και μιλάω για όλα αυτά τα αναλώσιμα σκουπίδια που αγοράζετε. Αγοράστε λιγότερα, διαλέξτε καλύτερα και επενδύστε σε πράγματα που αντέχουν στον χρόνο», δήλωσε η 70χρονη ιέρεια του πανκ στιλ

«Μην τρώτε μόνο γρήγορο φαγητό, δοκιμάστε κάτι λίγο καλύτερο. Ας πούμε σαλάτα. Αυτό είναι η μόδα. Είναι κάτι λίγο καλύτερο», υπογράμμισε η σχεδιάστρια η οποία φέτος δημιούργησε μια συλλογή με έντονες αναφορές στο στιλ της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’, με πρωταγωνιστές τα περίτεχνα καπέλα και μαντίλια στο κεφάλι που αποτελούν σήμα-κατατεθέν του στιλ της.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.